időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Rád gondolok! – üzeni a Várkert Bazár adventkor

Magyar Nemzet
2020.12.01. 15:30
Rád gondolok! – üzeni a Várkert Bazár adventkor

Idén hatodik alkalommal, ám rendhagyó módon tartja meg adventi programjait a Várkert Bazár: Rád gondolok! című kampányával december 1. és december 24. között az online térbe költözik.

A kampány középpontjában egy egyedi adventi videókalendárium, valamint a Déli panoráma teraszon található különleges dekoráció áll. A kampány célja, hogy mindenki a kultúra eszközeivel üzenhessen a szeretteinek.

Az idei karácsony, és az ünnepet megelőző adventi időszak más lesz, mint amit korábban megszokhattunk. A szabályoknak megfelelően a Várkert Bazár is bezárta kapuit, kulturális és közösségépítő munkáját azonban tovább folytatja.

– A kampány a Várkert Bazár saját közönségének is üzeni, hogy gondol rájuk – fogalmazott Sikota Krisztina, a Várkapitányság NZrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

A Várkert Bazár Rád gondolok! kampánya az advent valódi szerepére, az ünnepi várakozásra emlékeztet. Idén egyedi videókalendáriummal készülnek a szervezők, amelyben ismert hazai művészek, fellépők adventi produkcióival és saját történetekkel, gondolatokkal emlékeztetnek a közelgő ünnepre.

– Minden tartalom üzenete, hogy a Várkert Bazár programjai által kapcsolódjunk össze azokkal, akiket szeretünk, és legyen a kultúra idén az ünnepi social media üzeneteink középpontjában – részletezte a vezérigazgató-helyettes.

A 24 videóban színészek, zenészek, énekesek osztják meg gondolataikat, illetve hoznak egy irodalmi alkotást vagy éneket az ünnepi készülődés jegyében. Advent első napjától egészen karácsonyig lesz lehetőségünk, hogy a videókalendáriumon keresztül a kultúra erejét megragadva, versekkel, dalokkal, mesékkel, gasztronómiai és kézműves videókkal üzenjük szeretteinknek, hogy gondolunk rájuk.

Az ünnepi kampány egyik különleges eleme, egy interaktív plakát, amelynek segítségével december 16-ától két forgalmas budapesti villamos megállóban, a Nyugati téren és a Móricz Zsigmond körtéren a járókelők belehallgathatnak a Várkert Bazár adventi kalendáriumának dalaiba.

December 15-én a Várkert Irodalom egy karácsonyi produkcióval készül, amelyet az érdeklődők a Várkert Stream szolgáltatásán keresztül tekinthetnek meg az előadás napján, és az azt követő hetekben. A különszám címe: Messze zsong a hálaének; közreműködők: Palya Bea népdalénekes, előadóművész, Berecz András énekes, mesemondó, Berecz István néptáncos, koreográfus, valamint Böjte Csaba atya.

A Várkert Bazár Déli panoráma teraszán egy nem mindennapi kültéri dekorációt is láthatnak, ahol a Fortepan 1900 és 1990 közötti időszakot felölelő karácsonyi fényképei, valamint XX. századi magyar írók és költők gondolatai jelennek meg.

Az adventi videókalendáriumot a Várkert Bazár weboldalán és Facebook-oldalán követhetik az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.