Szőcs Géza nevét vette fel a Nemzeti Lovas Kultúra Központ és a Magyar Történelmi Színház

A Nemzeti Lovas Kultúra Központ háromrészes karácsonyi magazinműsorban emlékezett meg a Simonpusztai Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület fővédnökéről, Szőcs Gézáról.

Magyar Nemzet
2020. 12. 22. 17:00
null
Simonpuszta, 2019. mjus 25. Hagyomnyrz gyerekek Simonpusztn, a Nemzeti Lovaskultra Kzpont s az jonnan felptett huszr-katonai lovaglplya avatsn 2019. mjus 25-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 6-ától három vasárnapon keresztül lehetett élőben megtekinteni az egyenként másfél órás időtartamú összeállítást Simonpuszta YouYube csatornáján, ahol az emlékezésen túl, a magyar lovas kultúra szeretete mellett a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület, a Nemzeti Lovas Kultúra Központ és a Magyar Történelmi Színház működését jellemző jótékonykodás is szerepet kapott.

A műsorban megszólalt Szőcs Géza özvegye, Gergely Zsuzsanna, valamint legkisebb lányuk, Zsuzsi is, aki édesapja ösztönzésére kezdett a Simonpusztai Lovasparkban lovagolni. Gergely Zsuzsanna elmondta, hogy az idei karácsony az elcsendesedésről, az elengedésről és a megbékélésről szól majd a családjukban. Mint fogalmazott: férje kevés időt tudott saját magára szánni, de mikor Simonpusztán volt, eltávolodhatott a mindennapok nyüzsgésétől, hallgathatott, szemlélődhetett, meditálhatott; ennek köszönhetőe, mindannyiuk számára meghatározó hellyé vált.

A Nemzeti Lovaskultúra Központ felavatása Simonpusztán
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

 

– Az országot a fiatalok fogják megváltani, mi jelenleg csak előkészítjük számukra a terepet – mondta egykor Szőcs Géza.

Ezt a gondolatot szem előtt tartva a Simonpusztai Lovaspark a lovat a magyar nemzet régi jelképének tekintve, a lovas tudást mint a múltban gyökerező, de a jövő felé mutató hagyományként kívánja átadni az elkövetkezendő generációknak.

A lovas kultúra népszerűsítése már idén március óta folyik a Minden Napra Lovaskultúra elnevezésű szakmai és oktatási magazinműsorral. Dr. Korein László, az egyesület elnöke azt is elmondta, hogy kifejezetten ezért építettek egy stúdiót Simonpusztán. Fény derült arra is, hogy mostantól a Nemzeti Lovas Kultúra Központot és a Magyar Történelmi Színházat Szőcs Géza Nemzeti Lovas Kultúra Központnak és Szőcs Géza Magyar Történelmi Színháznak hívják, tisztelegve az egyesület néhai fővédnöke előtt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.