Szerelem, óh! – Online premier szombaton

A világszerte és hazánkban is sikerszériát megért vígjáték Milt abszurd ötletére épül.

Magyar Nemzet
2021. 01. 12. 12:12
null
Fotó: Gózon Gyula Kamaraszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges komédia próbái zajlanak a Gózon Gyula Kamaraszínházban. Az Oscar-jelölt Murray Schisgal amerikai író és producer Szerelem, óh! című vígjátéka, melyet Karinthy Ferenc fordított magyarra, minden bizonnyal ki fogja zökkenteni a nézőket a hétköznapokból.

A darab 1965-ben debütált a New York-i Broadwayn, 1967-ben film készült belőle Jack Lemmonnal és Peter Falkkal, itthon a ’60-as évek közepén a Vígszínház mutatta be Darvas Ivánnal, Ruttkai Évával és Bárdy Györggyel, Várkonyi Zoltán rendezésében.

Az izgalmas premier szombaton, január 16-án, 19 órakor lesz az online térben, így az érdeklődök saját otthonukba kapják a színházi élményt, és a család együtt derülhet a háromszereplős, humoros darabon, amelyben a temperamentumos Ellen (Nagyváradi Erzsébet), férje, a tehetős üzletember Milt (Tűzkő Sándor) és egykori iskolatársa, Harry (Stubnya Béla) különös sorsát ismerhetjük meg Tasnádi Csaba rendezésében. A díszletet és a jelmezeket Ondraschek Péter tervezte.

Tűzkő Sándor, Stubnya Béla és Nagyváradi Erzsébet
Fotó: Gózon Gyula Kamaraszínház

A világszerte és hazánkban is sikerszériát megért vígjáték Milt abszurd ötletére épül, ugyanis tizenöt év után pont akkor találkozik régi iskolatársával, amikor az épp a folyóba készül vetni magát. Anélkül, hogy megismerte volna a szerelmet. Azt nem lehet, hiszen a szerelem az, amiért érdemes élni. Furcsa, ám praktikusnak tűnő megoldást talál ki Milt: felajánlja saját feleségét. Harry nem áll el eredeti tervétől, ám Ellen időben érkezik, és pillanatok alatt meghódítja Harryt.

Ízelítőül álljon itt Ellen válasza Milt azon kérdésére, hogy miben hisz: „Hiszek a házasságban. Hiszek egy férfiban, aki este öt órakor hazajön, összehajtott újsággal a hóna alatt, együgyű mosollyal az arcán, és azt kérdezi: »Mi van vacsorára, szivi?« Hiszek a hintőpor és a piszkos pelenkák szagában, és hogy az éjszaka kellős közepén felkeljek megmelegíteni a baba cuclisüvegét. Nem tehetek róla. Én ilyen vagyok. De akkor miért tanítottak engem paleontológiára, metafizikára és trigonometriára? Miért lettem a Financial Times vezető elemzője, hogy képtelen legyek együtt élni egy férfival? Ezt sose fogom megbocsátani a közoktatásügynek.”

További információkat a bemutatóval, illetve a további előadásokkal kapcsolatban itt, a jegyvásárlással kapcsolatban pedig itt találnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.