„20 éven át” – Múltidézés és jövőbe tekintés az Ismerős Arcokkal

Március 26-án 19 órakor mutatja be különleges koncert-riportfilmjét a tavaly húszéves jubileumát ünneplő Ismerős Arcok zenekar. Farkas Péter Gábor rendező kétórás alkotása az együttes két évtizedes pályafutását összegzi.

Magyar Nemzet - Erdély.ma
2021. 03. 19. 19:47
null
Fotó: Kelemen Adam Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi egy vérből valók vagyunk...” – Ki ne hallotta volna már az elhíresült és szállóigévé vált gondolatot? A Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett Ismerős Arcok zenekar immáron két évtizede színesíti a magyar rockzenei palettát. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti és tudatosítja az egyetemes magyar kultúra szeretetének fontosságát. A zenekar a jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a zenei hangzást és egyedi tartalmat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából.

A letisztult és precízen kidolgozott dallamvilágot, Nyerges Attila értékes gondolatai, dalszövegei emelik arra a magas szintre, amely évek óta jellemzi az Ismerős Arcok zenei munkásságát.

A dalok témái között a legjellemzőbb gondolatok: a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete, megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=JMTActILbSY[/embed]

Farkas Péter Gábor rendező kétórás alkotása az együttes két évtizedes pályafutását mutatja be, összegzi. A dokumentumfilm tematikusan – kronológiai sorrendben – vázolja a zenekar életét a kezdetektől napjainkig, kiemelve a legfontosabb állomásokat. Ez a film egyfajta recenzió, múltidézés és jövőbe tekintés is egyben.

Az otthoni környezetben rögzített személyes riportokban a zenészek kendőzetlen őszinteséggel beszélnek a világ dolgairól, zenei hitvallásukról.

Hittel és meggyőződéssel vallják, hogy az elmúlt időszak jelentős társadalmi változásaihoz aktívan hozzájárultak a dalaikkal. Jó pár dalban fogalmazták meg ugyanis azokat az igényeket, ami alapján ma már törvények által biztosított jogokkal élhet a magyarság otthonában, a Kárpát-medencében.

A riportokba ágyazott zenei felvételek az együttes húszéves jubileumi koncertjén készültek. Az eddig nem látott és hallott élő koncertfelvételek mellett a zenésztársak egymásról megfogalmazott őszinte véleményét is megismerhetjük. Továbbá szó esik az ikonikus magyar rockzenei legendákkal fennálló jó barátságról, kölcsönös tiszteletről és a közös munkáról is. Az elhíresülté vált „Egy vérből valók vagyunk gondolat…” pedig az egész dokumentumfilmet végigkíséri, áthatja érzelmileg és szellemileg.

A koncertfilmre itt lehet jegyet váltani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.