Rangos filmmustrán versenyez a Moholymotion című animáció

A világ egyik legrangosabb animációs filmes mustráján, az Annécí filmfesztiválon versenyez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem megbízásából készült, Moholymotion című animáció. A hatrészes Moholy-Nagy 125 podcast-sorozatban pedig olyan világhírű szakemberek szólalnak meg, mint Guy Julier és Ulrich Weinberg, és már a Spotify-on is elérhető. Mindkét kreatív anyag a MOME névadója előtti tisztelgésként készült Moholy-Nagy születésének 125. évfordulójára.

Magyar Nemzet
2021. 03. 30. 16:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy magyar alkotás is versenybe került idén az Annécy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon: három munka a vizsgafilmek között, egy kisfilm pedig az alkalmazott animációs filmek kategóriájában versenyez június 14. és 19. között a világ egyik legjelentősebb animációs seregszemléjén. A fesztivál idei programjába beválogatott négy magyar animáció közül három a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemhez (MOME) kötődik, egy pedig a budaörsi Illyés Művészeti Szakképző Akadémián készült.

A Moholymotion – amely az alkalmazott animációs filmek között száll versenybe – című, rövid animáció a Moholy-Nagy 125 eseménysorozat részeként készült el, és a világhírű magyar alkotó életútját mutatja be 125 másodpercben.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=PoHYVbh-l_g[/embed]

A kisfilm a tavalyi kampány keretében a Balassi Intézet nemzetközi hálózatának köszönhetően a világ számos pontjára eljutott. A filmet a MOME alumni-alkotócsoport, a Hen animációs stúdió – Darabos Éva, Kádár Melinda, Mákó Bori, Korcsok Lili – készítette, a producer Fülöp József és Kollarik Tamás volt.

Kollarik elmondta, hogy „hatalmas siker, hogy a világ talán legjelentősebb animációs seregszemléjén versenybe kerül Moholy-Nagy Lászlóról készült filmünk, de még nagyobb siker, hogy rengeteg helyre, számtalan nézőhöz jutottak el a Moholy-Nagy életművéről készült tartalmaink: a riportok, a dokumentumfilm és az animációs film is. Az online forgalmazáson túl országos televíziós csatornák vetítették a tartalmakat, de a mozikban, sőt a CineFest Miskolc Nemzetközi Filmszemlén is szerepet kapott”.

Már a Spotify-on is elérhető az a hatrészes podcast, amelyet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatívmédia-csapata a Moholy-Nagy 125 megemlékezés-sorozat részeként készített egyetemi, valamint hazai és külföldi szakemberek bevonásával. A Knowledge in Motion – A művészeti és dizájnoktatás jövője, a jövő művésze adásai mostantól több platformon is hallgathatók. A hatrészes podcast-sorozat elsősorban Moholy-Nagy László művészi és oktatási módszertanának a ma is érvényes gondolkodásmódját dolgozza fel. A podcast olyan témákat jár körbe, mint a felsőoktatás és a tudás szerepe napjainkban és a következő évtizedben, szól az egyetem utáni kutatási és karrierlehetőségekről, az állami szerepvállalásról a művészetfinanszírozásban, a szociális dizájn feladatairól, a szellemi tulajdon kérdéseiről. A sorozat célja, hogy az egyetem bekapcsolódhasson abba a nemzetközi diskurzusba, amely a művészeti oktatás jövőjéről, a dizájn szerepéről és az innováció felelős használatáról szól.

A Moholy-Nagy 125 podcast itt érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.