időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

A nyáron megnyitja kapuit a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház

Magyar Nemzet
2021.04.12. 18:30
A nyáron megnyitja kapuit a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház

A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ online tartalmaival is a magyar kultúrát és tradíciókat kívánja népszerűsíteni, az év második felében azonban már számítanak a közönséggel való személyes találkozásra is.

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület, valamint a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház változatos programokkal készül az év hátralévő részére, többek között jótékonysági rendezvényekkel is. Történelmi témájú családi darabok bemutatásával a nyáron elkezdi hagyományos színházi működését a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház is.

A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ a magyar kultúrát és tradíciókat kívánja népszerűsíteni
Fotó: Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület

A tervezett programok között szerepel a honalapítás előtti időkben játszódó Csodaszarvas című előadás premierje; jótékonysági Nyárindító gyermekfesztivál íjászattal, tűzoltó-, rendőr- és mentőautó-bemutatóval, kézművességgel; a Sárkányszív című családi-történelmi musical bemutatója és a III. Érdi Vágta, színes programokkal, bemutatókkal és Dolhai Attila zenés gálaműsorával.

Történelmi témájú családi darabok bemutatását tervezik
Fotó: Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület

Az év folyamán bemutatják még a Hunyadi, a Szeretve mind a vérpadig, a Zrínyi 1566 és a Liberté című előadásokat. Terveznek ugyanakkor Szent István-napot, Nemzeti rendvédelmi- és lovas hagyományőrző napot és Lovas Mikulás-ünnepséget is. A részletes program a központ honlapján tekinthető meg.

A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ továbbra is jelentkezik saját online műsorokkal YouTube-csatornáján.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.