Érkezik a hazai mozikba a Wendy és a Gunda

Hamarosan újra nyitnak a mozik is, így májusban két filmet nézhetünk meg a Mozinet forgalmazásában. Elsőként a Sundance Filmfesztivált megjárt, négy Oscar-díjra jelölt Wendy című alkotást láthatjuk, majd érkezik a rendkívül különleges megközelítésű dokumentumfilm, a Gunda.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 18:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 13-tól látható a mozikban a négy Oscar-díjra jelölt Benh Zeitlin, A messzi dél vadjai rendezőjének új filmje, a Wendy. A képzelet és valóság határán egyensúlyozó alkotás ezúttal Pán Péter jól ismert történetét értelmezte át Wendy szemszögéből – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Wendy édesanyja fiatalon lemondott az álmairól. Hogy eltartsa három gyermekét, naphosszat pincérnőként robotol az amerikai Dél egy lepukkant kocsmájában. Wendyt azonban még hajtja a letörhetetlen kalandvágy. Megismerkedik Peterrel és az Elveszett Fiúkkal, akikkel mágikus utazásra indulnak az örökké tartó gyerekkor reményével kecsegtető trópusi szigetre. A film előzetese itt tekinthető meg.

A Gunda című dokumentumfilmet május 27-től vetítik a hazai mozikban. A történet szerint Gunda egyike a világon élő egymilliárd sertésnek. Ő is pusztán azért született meg, hogy beteljesítse azt a sorsot, amit az emberi civilizáció szánt neki: utódokat szüljön, majd élelemként szolgáljon. Ám Gunda erről mit sem sejt, számára idilli környezetben neveli malacait a tanya többi állata között, minden egyes nappal közelebb jutva az elkerülhetetlenhez.

A Joaquin Phoenix produceri közreműködésével készült fekete-fehér, norvég–amerikai alkotás egyszerre intim portré egy állatcsaládról és megdöbbentő erejű, szöveg nélküli dokumentumfilm, amely különleges vizuális megközelítéssel tesz fel súlyos morális kérdéseket. A Gunda magyar feliratos előzetese itt nézhető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.