Gazdag kínálat lesz az újra látogatható MODEM-ben

Nagy választékkal várja a debreceni MODEM a látogatókat, mivel a korlátozások enyhítésével a védettségi igazolvánnyal bírók ismét megtekinthetik kiállításaikat. Természetesen az egyéni és közösségi óvóintézkedések teljes betartásával. A tervezett, szombat tíz órai nyitás után három kiállítást is megnézhetnek a látogatók.

Gőz József Miklós
2021. 04. 30. 17:24
null
Antal Balázs és Hatházi László művészpárosa 2007 óta dolgozik közösen Fotó: MODEM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ma befejeződött online Art unboxed beszélgetés sorozat – amely a szervezők reményei szerint a MODEM utolsó, kényszerűségből az internetre kényszerült eseménye lesz – résztvevői belépőket kaphattak a holnap nyíló kiállításokra. Mindjárt az első nyitott napon délután három órakor tárlatvezetés is lesz: Ferenczy Zsolt Klónia címet viselő kiállításán a művész és kurátora vezeti körül az érdeklődőket. Előbbi a kapitalizmus és a progresszió, a felhalmozás kritikáját fogalmazza meg egymásra ható folyamatok vizuális diskurzusaiként. A tárlat drámai, máskor humoros, abszurd képeket idéz meg többek között festményeken rajzokon, kisfilmeken keresztül. A kuriózumokat tartalmazó kabinetben különböző totalitárius rendszerek emlékképeinek nem tökéletes klónjait idézi meg, s az elidegenedés és kifosztás mechanizmusát. Állatábrázolásai felidézik a kolonializáció, a gyarmatosítás időszakát is innen a tárlat címe is

A Kisadózók Antal Balázs és Hatházi László művészpáros munkája, ez a első nagy intézményi kiállításuk. Mindketten egy évtized óda az építőiparban díszítőfestőként dolgoznak. Képeik anyagaként mindent felhasználnak, amellyel e területen találkoztak. A nézők a finom iróniájukat szemlélve nem tudják, egy templom felújítását látják-e vagy a építészet groteszk szentélyét. Don Tamás kurátor tárlatvezetése május másodikán délután háromkor kezdődik.

Antal Balázs és Hatházi László művészpárosa 2007 óta dolgozik közösen
Fotó: MODEM

Időhúzás. Ez már Kicsiny Balázs kiállításának a címe, amelyen maga a művész tart tárlatvezetést május hatodikán délután öt órakor. Alkotásaiban a foglalkozások és az ezekhez kacsolódó emberi helyzetek allegorikus dimenziójának vizsgálatára fókuszál, eltérő időrétegeket sűrít össze egy-egy műalkotásban. Ez a kiállítás az első olyan tárlat, amely a harmincéves életművének, valamennyi korszaka bemutatására vállalkozott. A kiállításhoz katalógus is készült, amely a kiállításinál bővebb anyagot mutat be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.