Miniszteri segítséggel utazik a Dirty Slippers az Abbey Road Studiosba

Ahogy a tavaszközepi télbe hirtelenül betoppant a nyár, éppúgy vetjük le magunkról a kényszerű bezártság keserű magányát. A vendéglátóhelyek teraszai, a parkok zsúfolásig megteltek, s már hallani véljük, amint az első akkordokba kap a gitáros a szabadtéri színpadon. Lobó-Szalóky Lázár megerősítette fenti hatásvadász leírásomba foglaltakat. A Dirty Slippers frontemberével szót ejtettünk arról, miért alakította át együttesét, s arról is, hogyan segíti a zenekart az Emmi a vágyott londoni útjuk megvalósulásában.

2021. 05. 17. 6:18
null
Az új felállás Forrás: Dirty Slippers
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találkozásunkkor éppen telefonált, s már messziről intette: fontos. Valóban az volt, koncertet egyeztetett. Beszélgetésünk alatt nemegyszer jelzett Lobó-Szalóky Lázár mobilja, mindannyiszor hasonló ügyben hívták.

– Nap mint nap kapunk 2021-es és 2022-es felkéréseket, bízom abban, hogy az elmaradt hatvan koncert legalább felét be tudjuk pótolni – magyarázta, majd áttérünk a veszélyhelyzet zenésztpróbáló időszakára.

A muzsikus akkor sem tétlenkedett, egykori gyulai gyerekszobáját hangstúdióvá alakította. Ott rögzítették Karantén Sessions című akusztikus lemezüket. Hogy mely dalok szerepeljenek a korongon, azt a rajongók szavazták meg.

– Javában zajlott a munka, amikor Bodrogközy Ritával, állandó szerzőtársammal megállapítottuk: hiszen mi már az új lemezen dolgozunk.

Ez lett a 11 dalos Vársz valahol címet viselő.

– A felvételek közben az a megtiszteltetés ért, hogy három nemzetközileg elismert producer segített. ­George Shilling, Mike Oldfield és az Oasis, Tim Palmer, a Bon Jovi és a U2, valamint Beau Vallis, Beyoncé és Pharrell Williams producere.

No persze, nem személyesen, a gyerekszobában, hanem virtuálisan az ­online térben.

– Az első saját dalaimat abban a szobában írtam, ahonnan most videó­chateltem ezekkel a világsztár producerekkel – mesélte jogos büszkeséggel Lobó-Szalóky Lázár. – De végre élőben találkozhatunk George Shillinggel, méghozzá a londoni Abbey Road Studiosban, ahová meghívtak bennünket lemezt készíteni.

A zenész elárulta: ahhoz hogy valósággá válhasson az álom, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere miniszteri keretéből biztosította a szükséges anyagiakat.

Lobó Szalóky Lázár
Fotó: Kurucz Árpád

– A koronavírus-járvány alatt többször kaptunk pénzbeli támogatást az Emmitől, az MMA-tól, az NKA-tól – így az énekes, aki azzal is elbüszkélkedett, hogy felkérést kaptak egy készülő magyar játékfilm főcímdalának megkomponálására.

A titoktartás terhe mellett annyit kiszedtem belőle, hogy vígjátékról van, szó, témája a házasság, s megannyi híres színész játszik majd a filmben.

Szintén a bezártság alatt jött ki a Dirty Slippers Rendetlen gyerek című klipje, ami már negyedmilliós megtekintésnél jár.

– Januárban, a Pannónia Stúdióban vettük fel az új felállással az első nótát, a Nem titok című szóló dalom akusztikus változatát.

Az új muzsikustársak: Ferenczi Bettina „Bebi”, Tolvai Reni dobosa, Tóth Zsombor, a Royal Rebels basszusgitárosa.

– Bodrogközy Rita 2018-ig állandó tag volt, nem csak állandó szerzőtársam, most pedig ismét ketten énekelünk majd a turnén.

Az új felállás: Ferenczi Bettina „Bebi”, Lobó-Szalóky Lázár, Tóth Zsombor, Bodrogközy Rita
Fotó: Dirty Slippers

– Miért került sor erre a radikális átalakulásra?

– Előző zenésztársaim nem vettek részt aktívan az alkotómunkában, amit elvártunk volna. Ezért történt, hogy végül kettesben vettük fel a dalokat a gyerekszobában – felelte az énekes-gitáros, hozzáfűzve: Kristers Hartmanis lettországi YouTube-dobsztárt kérte fel a dalok feljátszására.

Együtt tehát az új csapat, amelyik június elején, a székesfehérvári Alba Koncert Stúdióban rögzít elő felvételt. Mondhatni, pc a felállás, amennyiben a két fiú mellett két lány áll a színpadon – most abba ne menjünk bele, hol marad a többi hetvenvalahány gender…

Abba annál inkább, hogy van ám Lobó-Szalóky Lázárnak egy punkos, rockos énje is, amit szólistaként képvisel. Legújabb anyaga szintén elkészült a korlátozások alatt. Élő bemutatóján pedig majd a Dirty Slippers zenészei kísérik.

Akikkel folytatják jótékony akciói­kat, most budapesti kórházakat keresnek fel.

– Amennyire zenészként tudjuk, kivesszük a részünket a vírus elleni harcból – biztosított Lobó-Szalóky Lázár.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=YqRrSe6nC5c&fbclid=IwAR1Ukq8LrtkF-jxZzUYmaaNM9nXcLhzA4E8TDGLtfG3UmlF4wXK9nveygVA&ab_channel=DirtySlippersOfficial

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.