A zene ünnepét videóban köszöntötte Kásler Miklós

Kásler Miklós a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban a zene ünnepe alkalmából köszöntőt mondott. Felidézte: csaknem négy évtizeddel ezelőtt merült fel a gondolat, hogy a nyár első napját szerte a világban zenével ünnepeljük. Azóta június 21., a nyári napforduló napja egyben a zene ünnepe is.

Magyar Nemzet
2021. 06. 21. 13:15
null
A tihany Bencés Apátság orgonája Fotó: Ács Zoltán Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A hang és a csend összjátéka időtlen idők óta érzelmeket és gondolatokat ébreszt, megindítja az ember lelkét – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki a közösségi oldalán közzétett videóban köszöntötte hétfőn a zene ünnepét. „A zene ünnepén kívánom, hogy újrainduló életünk a magyar zenészek és a közönség számára is a lelki feltöltődés kibontakozását jelentse” – fogalmazott a miniszter. Elmondása szerint a magyar zenei hagyományok az emberiség közös örökségének szerves részét képezik, amelyet megőrizni megtisztelő kötelesség.

A tihanyi bencés apátság orgonája
Fotó: Ács Zoltán/FLICKR

„Büszke vagyok, hogy a zene ünnepén a fővárosban épülő Magyar Zene Háza képeit tárhatom a nyilvánosság elé” – hangsúlyozta, bemutatva a Liget Budapest projekt részeként épülő, a tervek szerint év végén megnyíló új zenei központról készült videót. Szólt arról is, a magyar zene valódi szentélye lesz a Magyar Zene Háza, nem csupán egy koncerthelyszín, amelyben Liszt, Bartók, Kodály szellemisége elevenedhet fel és lehet ihletője az eljövendő magyar nemzedékek tehetségeinek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.