Karneváli forgatag, zene, táncos csoportok, fényjáték

Gazdag programmal várja a látogatókat az idei virágkarnevál Debrecenben. Hangversenyek, színpadi produkciók, különleges rendezvények, izgalmas események részese lehet a közönség ezen a héten. Idén a virágkarnevál kiköltözik a Nagyerdőre, ahol a Nagyerdei Parkban, az Egyetem téren, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon és a debreceni vidámparkban várják a karneváli közönséget.

Munkatársunktól
2021. 08. 17. 7:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A virágkocsikat a Nagyerdei körúton mutatják be csütörtökön, ahol a csoportok félórás váltásban lépnek színre produkcióikkal. Este kivilágítva is láthatják a kompozíciókat az érdeklődők. A szokásos felvonulás idén is elmarad. Másnap és harmadnap a Kossuth téren mutatkoznak be az alkotások. Köztük vannak a Szent Korona, illetve a Minden forrásom belőled fakad elnevezésű virágkocsik, amelyeket Erdő Péter bíboros áldott meg vasárnap Esztergomban. Három kocsi Nagyváradra megy, és a határon túliaknak is üzen a karneválról. Csütörtök este rendezik  meg a kerékpáros-felvonulást, a Night Ride résztvevői fényárba borítják Debrecent. 
Idén a város karneváli hangulatának különleges színfoltjai, a táncos csoportok a belvárosban és a Nagyerdőn mutatkoznak be, elkápráztatva a nagyérdeműt látványos és változatos műsorukkal. 
Vadonatúj programsorozat is útjára indult Debreceni ünnepi játékok néven, amely a belvárosban kínálja a kulturális élményeket a zene és a színház kedvelőinek. A régi városháza hangulatos kertjében esti koncertek, a Főtéren pedig több monumentális produkció is lesz. Ma este fél kilenckor a Bánk bánt láthatja a közönség. 
A fesztivál programjai között igazi csemegéket talál minden zenekedvelő: a könnyed, nyáresti kamarakoncerttől a Virtuózok Kamaraegyüttessel, a Bartók Bélának emléket állító A kékszakállú herceg vára szcenírozott operakoncerten, a nagy történelmi operánkon, a Bánk bánon keresztül, Boncsér Gergely önálló dalestjén, illetve a száz éve született Cziffra György előtt tisztelgő hangversenyen át a száz közreműködőt felvonultató Hungarikum Gálakoncertig, amely a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épülve, sztárfellépőkkel vezet végig minket egy egész estés utazás által a több mint ezeréves hagyományaink zenei vonatkozásain. 
Havasi Balázs világhírű zeneszerző-zongoraművész holnap mutatja be Pure Piano című koncertjét a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. 
A Dósa nádor térre kilátogatókat is széles zenei kínálattal várják: a klasszikusoktól a fúziós jazzig, a népzenétől a big band hangzásvilágáig terjed, a tavaly megújult tér egyedi hangulatát pedig a koncertek mellett fényjáték is színesíti.
Tízéves a családok kedvenc programsorozata, a Galiba gyermekfesztivál, amit egyhetes programsorozattal ünnepelnek az állatkertben és a vidámparkban. A gyermekfesztivál fő témája a nemzeti értékek és azok átörökítése hagyományos és modern formában, valamint a minőségi mozgást népszerűsítő olimpiai sportágak. Mindezek mellett kézműves- és sportprogramok is lesznek, valamint művészeti csoportok produkcióival is találkozhatunk, akik a város utcáin vagy a Nagyerdőben tűnnek majd fel. 

 

(A borítóképen Erdő Péter bíboros megáldja a Debreceni Virágkarneválra induló virágkocsit. Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.