időjárás 2°C Rajmund, Zelma 2022. January 23.
logo

Tánccal, muzsikával életre kelnek a régi épületek

Magyar Nemzet
2021.09.01. 15:00
Tánccal, muzsikával életre kelnek a régi épületek

Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Hagyományok Háza a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját, ezúttal Zalaegerszegen.

A Göcseji Falumúzeum négy portáján szeptember 4-én és 5-én tizenhárom zenekar is fellép, többek között a csallóközi Pósfa zenekar, az óbecsei Fokos zenekar, az erdélyi Szászcsávási, Dobroda és Góbé zenekar. A Kárpát-medence mellett a diaszpóra is képviselteti magát, ugyanis a bécsi Délibáb táncegyüttes szintén jelen lesz.

A táncházi zene és énekszó mellett egyéb elfoglaltságok is várják az érdeklődőket. A néphagyomány világát testközelből megismerni vágyóknak lehetőségük lesz táncot és éneket is tanulni, a gyerekeket mesék és kézműves foglalkozások várják, de lesz hangszerbemutató, kézműves vásár és a muzsikusok számára szakmai programok is.

A nagyközönség részese lehet a közel fél évszázada működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgatagnak. Ezen a napon életre kelnek a régi épületek, a portákon meghívott zenekarok, énekesek, tanítványaik és mestereik zenélnek egész nap.

A rendezvény gálakoncerttel zárul. A részletes program ITT olvasható.

(A borítókép forrása: Hagyományok Háza)