Rozmaring kunyhó: ma este érkeznek a cserfes gubák az M2 gyerekcsatornára

Ma 18 órakor debütál a közmédia új, saját gyártású bábsorozata, a Rozmaring kunyhó az M2 gyerekcsatornán. Napraforgó és öt bájos bundás guba várja korhatár nélkül a nézőket tizenkét szombat estén át egy varázslatos világban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2021. 10. 09. 13:55
Fotó: Youtube/képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napraforgó, Rozmaring nagyi világának méltó örököse azért érkezik a kunyhóba, hogy kitakarítsa, szülei ugyanis el szeretnék adni, mivel a nagyi elköltözött a felhőkbe. Ekkor kezdődik Napraforgó és a gubák története egy emlékekkel teli, mesebeli házikóban. A nézők, ahogy Napraforgó is, sorra ismerkedik meg a bundás gubákkal. Kelével, aki állandóan meg tudja nevettetni Napraforgót, és mindig frappáns választ kap kérdéseire és kétségeire. A testvérpárral – Lárival és Fárival – akik  folyton valamilyen csínyen törik a fejüket. Mályvával, a rózsaszín kislánnyal, aki kicsit álmodozó, és aki arra keresi a választ, hogy miként lehet valaki, aki rózsaszínnek született néha borongós, vagy éppen nagyon-nagyon színes, és miért nem baj, ha olykor szomorkodik. És Deskével, akinek szíve telis-tele van szeretettel, odafigyel a többiekre,  ő az aki a legjobban ismeri guba barátait. Bár néma, mégis probléma nélkül megértik a többiek, csak egy kicsit jobban oda kell figyelni rá.

A Rozmaring kunyhó több mint pusztán egy mese: a 12 epizód mindegyike ugyanis egy-egy konfliktusra, élethelyzetre épül. Kicsi, hétköznapi eseményeken keresztül vet fel olyan lényeges témákat, amelyek a gyerek életében gyakran előfordulhatnak, és az ő nyelvükön ad megoldást például a beilleszkedési problémákra, gyász feldolgozására, a testvérek közötti konfliktus kezelésére vagy a felnőtté válás kérdésére.

További újdonság, hogy a nézők a Rozmaring kunyhóban nemcsak a bábokat, hanem az őket életre keltő bábművészeket – Főglein Fruzsinát, Kovács Domokost, Bartha Bendegúzt és Harkel Mártont – is láthatják. Ez a modern vizuális megoldás a bábszínpadon már megszokott, televízióban azonban újítónak számít.

Trömböczky Napsugár bábrendező és forgatókönyvíró, Lukács Gabriella televíziós rendező, Bodor Panna dramaturg, Sipos Kati bábtervező és Kiss Borcsa díszlettervező Rozmaring kunyhója mától tizenkét szombat estén át várják a nézőket. A mesés világot idéző sorozat fülbemászó dallamait Szabó Balázs írta, főcímdalát pedig a népszerű gyermekdalszerző és -előadó, Kovácsovics Fruzsina énekli.

 Rozmaring kunyhó – október 9-től szombatonként 18 órától, ismétlés vasárnaponként 08.10-kor, valamint péntekenként 19.50-kor az M2 gyerekcsatornán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.