Tarolt a magyar horror a Toronto After Dark Filmfesztiválon

Bergendy Péter Post Mortem című alkotása tíz díjat hozott el a világ egyik legnevesebb horror-, sci-fi-, akció- és kultfilmfesztiváljáról, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválról, ahol zsűri helyett a közönség voksol. A „legkísértetiesebb” horrorfilmnek ítélték a nézők a legtöbb díjat, köztük a legjobb horrorfilm, a legjobb rendező díját, míg a forgatás alatt 12 éves Hais Fruzsinát találták a legjobb mellékszereplőnek.

Magyar Nemzet
2021. 10. 24. 11:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bergendy filmje eddig 28 külföldi fesztiválon szerepelt szerte a világon – 18-on a fő versenyprogramban –, és immár összesen 23 díjat kapott. 

A Nemzeti Filmintézet a Post Mortemet a 2022-es, 94. Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájába nevezte be Magyarország képviselőjeként. 

 A forgatás alatt 12 éves Hais Fruzsinát találták a legjobb mellékszereplőnek    Fotó: Szuper Modern Filmstúdió/Szvacsek Attila

Klem Viktor és Hais Fruzsina mellett olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. A film október 28-tól látható a hazai mozikban.

Borítókép: Bergendy Péter (jobbra) rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer a film forgatásán. Fotó: Szuper Modern Filmstúdió

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.