időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo
Névadója előtt tiszteleg az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium

Péntekig tart Csepelen az első EgressyFeszt

Magyar Nemzet
2021.11.23. 11:00
Péntekig tart Csepelen az első EgressyFeszt

Az EgressyFeszt az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium fesztiválja, amelyet idén első alkalommal rendeznek meg. A fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy tanárain és legtehetségesebb növendékein keresztül színes programsorozattal gazdagítsa környezete, Budapest XXI. kerülete, Csepel életét, továbbá bemutassa a nemzetközileg elismert magyar művészeti képzést és tisztelegjen névadója, Egressy Béni zeneszerző előtt.

Az ötnapos eseménysorozaton kiváló művész tanárok sokasága lép színpadra, és bemutatkozási lehetőséget kapnak az Egressy legtehetségesebb zenész- és színészhallgatói is, akik többsége már szintén elismert fiatal előadó. A fesztiválon fellép többek között Berkesi Alex basszusgitáros, Demeniv Mihály harmonikaművész, Cserna Ildikó Liszt-díjas énekművész, Elekes Zsuzsa Liszt-díjas orgonaművész, Káel Norbert zongoraművész, Karasszon Eszter csellóművész, Puskás Levente szaxofonművész, a Balázs Elemér Group tagjai, a Cantores Ecclesiea Rézfúvós Együttes és az Egressy fúvószenekara.

A műfaji sokszínűség jellemzője a programsorozatnak. A koncerteken lesz fúvósmuzsika, orgonára épülő egyházzene, dzsessz, népzene és színjáték is. Minden előadásnak egyedi és különleges színezetet biztosít az alapműsort kiegészítő számos kiváló szólista.

A fesztivál fővédnöke Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, igazgatója: Kovács Zalán László tubaművész, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium igazgatója.

Az összes koncertre a belépés ingyenes. Részletes program, helyszínek és további információk ITT érhetők el.

Borítókép: A Cantores Ecclesiea Rézfúvós Együttes (Fotó: EgressyFeszt)