A világítótorony őre – Szenteste jelent meg José új videóklipje

A magány, a bezártság, a betegségtől való félelem néhány embernél komoly lelki problémákat idézhet elő, és ez olyan kézenfekvő témát adott nekem, amiről írni tudok – mondta új daláról ifjabb Ropog József, azaz José, a komáromi dalszerző és előadó.

Magyar Nemzet
2021. 12. 25. 12:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dal születéséről kérdezte az énekest a felvidéki Atempo.sk nevű hírportál, melyből kiderült, hogy José új dalát a világjárvány ihlette, hisz a Világítótorony a koronavírus okozta mély fóbiák oldásához, a járvány miatti bezártság, feszültség, pánik leküzdéséhez adhat fogódzót.

Amikor elkezdtem írni a Világítótorony szövegét, az alapzene hangulata miatt szorongást lefestő képek jelentek meg a fejemben. Igyekeztem papírra vetni, hogy mit érezhet egy esetlegesen akár pszichés zavarokkal küzdő ember. A magány, a bezártság, a betegségtől való félelem néhány embernél komoly lelki problémákat idézhet elő és, ez olyan kézenfekvő témát adott nekem, amiről írni tudok

– mondta a felvidéki énekes. 

José a klipben a világítótorony őre szerepét játssza el. Az 1902-ben épült, romantikus stílusú, Komárom egyik legmagasabb pontján álló, 28 méter magas víztoronyban forgatták a klip több jelenetét, Sipos Géza rendező-operatőr, a magyarországi Medusa Pictures első embere irányításával.  

Borítókép: Részlet a klipből (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.