Betlehemi történet a Maszk Bábszínházzal

Betlehemi történetet láthatunk karácsony előtt a Maszk Bábszínház jóvoltából. Meghitt, élő szereplős előadást mutatnak be különlegesen szép marionett- és óriásbábjaikkal, mely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól. A Máté és Lukács evangéliuma alapján összeállított műsort Havas Zsolt és Havas Edina neve fémjelzi.

Magyar Nemzet
2021. 12. 17. 18:00
null
Fotó: Krisztian Kubicsek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Maszk Bábszínház több mint két évtizede résztvevője a hazai gyermekkultúrának, bérletes előadásaikkal gyakran szerepelnek az ország művelődési intézményeiben, nyaranta pedig a fesztiválok, nagyszabású rendezvények rendszeres fellépői. Évente átlagosan száznyolcvan előadást tartanak, több tízezer néző előtt. Sok-sok éve dolgoznak azért, hogy egy-egy előadásuk révén a gyerekeknek erkölcsi, szellemi fejlődést is nyújtó szórakozásban, színházi élményben legyen részük.

Az előadás közben, a jelmezes szereplők által felépített betlehem, és a mozgó figurákkal előadott műsor különleges látványt nyújt. A szép, régi énekek és az előadás bensőséges hangulata meghitté teszik az ünnepet. 

Havas Edina a Betlehemi történet egyik jelenetében     Fotó: Kubicsek Krisztián

A népi, bábtáncoltató betlehemezés hagyományait felelevenítő, élő szereplős játék az egyik legősibb, „tittiri” technikát jeleníti meg. A  tittiri betlehemes játék nálunk, szlovák, lengyel, szlovén és cseh területeken honos. Nemzetközi fesztiválon is nyertes produkció. Míves figurákkal, népdalokkal, régi egyházi dalokkal, Károli Gáspár bibliafordításából vett részletekkel gazdagított, ihletett előadás. 

A karácsony előtti időszakban több helyen is találkozhatunk a Betlehemi történet című előadással. Holnap 10 órakor Káposztásmegyeren, délután fél háromkor Gödöllőn, vasárnap fél tizenegykor Szekszárdon és 17 órakor Fehérvárcsurgón, kedden délután fél ötkor pedig Gödön gyönyörködhetünk benne. Egyes helyszíneken előzetes regisztráció és védettségi igazolvány is szükséges. 

Borítókép: Havas Zsolt és Havas Edina előadás közben (Fotó: Kubicsek Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.