Dirty Slippers videóklip premier + videó

Itt debütál a Dirty Slippers új klipje, hasonlóan az előző, A mennyország kapujában címűhöz, amely több százezres nézettséget hozott a népszerű pop-rock csapatnak. A Magány és én dalukat rajongói levelek hatására írta Lobó-Szalóky Lázár, amely levelek a járvány miatti elmagányosodás okozta mentális problémákról számoltak be. Az együttes animációs videója bevételével igyekszik segítő kezet nyújtani.

2022. 01. 17. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Dirty Slippers a dal után befolyó jogdíj összegét mentális problémákkal foglalkozó alapítványoknak ajánlja fel 

– árulta el az énekes-gitáros, s azt is: az új szerzemény produceri munkáját az a George Shilling látta el, akivel tavaly nyáron együtt dolgozhattak a legendás londoni Abbey Road stúdióban, aki 2009 óta mentorálja az együttest.

Londonban új lemezük, a Vársz valahol több dalát is felvették. Az Oasis és Mike Oldfield producere mellett Tim Palmer és Beau Vallis segítették a munkát, igaz, ők online.

– Nagyon szerettem volna még a Magány és én című dalunkat rátenni a lemezre. Azt hiszem, hogy a hangszerelése és a témája miatt tökéletesen illeszkedik az új albumunk koncepciójába – fogalmazott a zenész. – Fontos megemlítenem, hogy ennek a dalnak az inspirációja a rajongóktól származik. Az elmúlt időszakban jó pár levelet kaptunk, amelyekben elmagányosodásról, különböző mentális gondokról számoltak be nekünk. Ezek inspiráltak bennünket a szám megírására.

A felvételi munkálatok kapcsán szóba került az új zenekari felállás. Mint Lobó-Szalóky Lázár elmondta: legutóbbi lemezük készítésében a másik két tag nem vette ki annyira aktívan a részét, ahogy az egy rockzenekarban szokás. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a zeneszerző ötletéhez mindenki hozzáteszi a saját szólamát, ezenfelül pedig a szám struktúráját, tempóját szintén közösen alakítják végső formájára.

– Élveztem a munkát az új csapattal, hiszen a zenekar aktívan beleszólt az alkotói folyamatokba. Bebi több ponton is változtatott az ötletemen, így nyerte el a végleges formáját a szerzemény

– avatott be a frontember.

A Bebiként említett hölgy Ferenczi Bettina dobos, akit a szakmában mindenki becenevén szólít. Ő, Tóth Zsombor basszusgitáros és Bodrogközy Rita vokalista, Lázár szerzőtársa mellett, az új zenekari felállás tagja.

Az együttes vezetője számos dobost meghallgatott élőben és interneten.

– Bebi markáns férfimezőnyben ért el dobogós helyet egy nemzetközi dobosversenyen, ennek alapján hívtam le a próbaterembe – idézte fel Lobó-Szalóky Lázár, majd elmagyarázta: nem elég, ha valaki jó muzsikus, mert abból rengeteg akad, fontos, hogy emberileg összhang alakuljon ki a tagok között.

Ez mindjárt első közös munkájuk közben kialakult, amely munka rendhagyónak mondható, amennyiben a Pannónia Stúdióban, a Nem titok című Lázár-szólódal akusztikus változatát rögzítették közönség előtt.

Az új dallal kapcsolatban a muzsikus így fogalmazott:

– Remélem, segíteni tudjuk embertársainkat ezekben a nehéz időkben. S remélem, minél többen megszeretik a dalt, hiszen mindannyiunkról szól. A Magány és én célja, hogy senki ne érezze magát egyedül 

– hangsúlyozta Lobó-Szalóky Lázár.

Borítókép: Dirty Slippers (Forrás: You and Media Management)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.