Csupa irodalom és az élet, ami mögötte van

A Várkert Irodalom új sorozatában Ugron Zsolna vendége Szalóki Ági lesz hétfőn.

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 17:00
Forrás: Várkert Bazár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy spontán utazásra hív a meghívott vendégek személyes könyvtárába a Várkert Irodalom új sorozata, a Nagyok nagyjai, melyben ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. Ők lesznek a „nagyok”, akik vallanak „nagyjaikról”, azaz legkedvesebb költőikről, íróikról. A sorozat jövő hét hétfőn kezdődik, melynek első vendége Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, aki válogatott szerzőket hoz magával saját könyvespolcáról.

A program beharangozójában ismertetik, hogy szó lesz ezen az estén felnőtteknek írt gyerekversekről, és arról is, miért olvas mostanában egyes verseket más szemmel, más lélekkel Ági. A beszélgetés mellett Szalóki Ágit Csókás Zsolt kíséri gitáron. Közreműködik Száraz Dénes színművész. Csupa irodalom és az élet, ami mögötte van. Mint írják, kivételes találkozások nyomába szegődnek, hiszen mindenki olvas és mindenkinek vannak meghatározó olvasmányélményei. Lesznek köztük olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe. A klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken, anekdotákon keresztül kerülnek néha váratlan, szokatlan kontextusba. A szövegeket ismert színművészek, vagy akár maguk a vendégek idézik fel a színpadon, és természetesen az írások hangulatához, gondolatiságához illeszkedő zene sem maradhat el.

Borítókép: Ugron Zsolna (Fotó: Várkert Bazár)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.