Az énekesnő című film kulisszái mögött

Az énekesnő című film premiervetítése március 25-én, 20.45-től lesz a Dunán.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 14:30
null
AZ ÉNEKESNŐ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt titok Vitézy László legújabb rendezése, a Megafilm gyártásában készült, Az énekesnő című film kulisszái mögül.

Fotó: Megafilm

Az Astoriában zajló jelenetek felvételei előtt a rendező, Vitézy László is a dobok mögé ült, sőt, a Rejtély című dalból el is énekelt egy részletet, hogy kipróbálja a mikrofont.

A férfi főszereplő, Herczegh Péter családjában is nyomot hagyott a kommunista diktatúra hatalmi gépezete: 

Nagypapám féltestvérét kivégezték az ötvenes években

– árulta el a színész a forgatás alatt.

Bánovits Vivianne, a női főszereplő is családi élményekből merített, hogy bele tudja képzelni magát a korszak embertelenségébe. A színésznő nagymamája táncosnő volt az ’50-es években. 

Mindig azt a szófordulatot használta, amikor mesélt erről az időszakról, hogy el sem tudod képzelni, milyen volt…

– mesélte a színésznő.

Az Astoria halljában forgatták a film nyitó- és zárójelenetét is, amit pontosan úgy rendeztek be, amilyen az ’50-es években volt, és egy pontosan ugyanolyan pódiumon énekli a film főszereplője, Vali a Rejtélyt című dalt, amilyenen annak idején Kovács Erzsi lépett fel kezdő énekesnőként, amikor a fiatal Cziffra György kísérte őt zongorán.

Fotó: Megafilm

A korhű sminkekre nagy gondot fordítottak a sminkesek, Bánovits Vivianne kifejezetten megkedvelte a tusvonallal rajzolt „cicaszemet”. Herczegh Péternek viszont „meggyűlt a baja” a rúzzsal, ugyanis a forgatás során, a 4 csókjelenet után mindig le kellett állni, amíg a „maszkosztály” letörölte a Vivianne szájáról rákenődött vörös rúzst, és csak ezután lehetett folytatni a felvételt.

Borítókép: a film plakátja (Forrás: Megafilm)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.