Hamarosan kezdődik a Bach mindenkinek fesztivál

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bach mindenkinek fesztivált. A március 16-án kezdődő komolyzenei programsorozat összesen hetven településen, mintegy százötven ingyenes fesztiváleseménnyel, ezt követően pedig az egész esztendő során várja a közönséget.

Magyar Nemzet
2022. 03. 09. 14:00
Fotó: Bach Mindenkinek Fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivál teljes programja 2019-ig a Bach születésnapját körülvevő két hétben zajlott, azonban az idén már a pandémia két évének tanulságait hasznosítva a Bach mindenkinek fesztivál hibrid fesztiválként az egész évet átfogva szolgálja határokon belüli és túli közönségét. Egyaránt jelen van az online térben, a koncerttermek világában és szabadtéren.

A komolyzenei programsorozatot az ingyenes látogathatóság mellett mindenkor a minőség melletti elkötelezettség és az innováció iránti nyitottság jellemezte, amit a Magyar Fesztiválszövetség a legjobb hivatalos komolyzenei rendezvénysorozatokat jutalmazó fesztiváldíjával ismert el.

A március 16-i nyitókoncerten a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kar hallgatói adnak ünnepi koncertet, az eseményen közreműködik a kar szimfonikus zenekara, énekkara, kamaracsoportjai, tanárai és diákjai. A számos szabadtéri esemény sorából kiemelkedik a március 20-i koráléneklés a budai Vár Szentháromság terén, amely korábban már kétezer fős hallgatóságot vonzott.

Johann Sebastian Bach születésnapján, március 21-én különleges koncerttel készül Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész és Marczi Mariann zongoraművész, Detvay Mária Marcella hegedűművész, Pertorini Rezső csellóművész az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Igazgatási Központban. Közreműködik a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolájának Énekkara és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kórusa. Az est háziasszonya Becze Szilvia, a Bartók rádió műsorvezetője. Március 29-én a gödöllői királyi kastélyban Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényel.

A március 24-i díjátadó gálán Marczi Mariann zongoraművész és Rohmann Ditta Junior Prima és Bach mindenkinek fesztivál-díjas csellóművész lép fel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Zenei Gyűjtemény koncerttermében. Március 27-én Tatán, az Esterházy-kastélyban az üzemeltető Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-vel közösen szervezett hangversenyen ad koncertet a fesztivál igazgatója, Kovács Zalán László tubaművész által vezetett Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes. Különlegességként március 28-án a Hagyományok Házában indiai művészek szólaltatják meg Bach zenéjét. Határainkon túl huszonkét településen koncerteznek a fesztivál fellépői.

A további programokról a Bach mindenkinek fesztivál honlapján tájékozódhatnak.

Borítókép: Jelenet egy korábbi koncertről (Fotó: Bach mindenkinek fesztivál)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.