Hatalmas a túljelentkezés az MMA Művészeti ösztöndíjprogramjára

Több mint tízszeres a túljelentkezés a 2022–2025. évi MMA Művészeti ösztöndíjprogramra; a hétfői határidő lejártáig több mint ezer pályaművet nyújtottak be – derült ki az intézmény közleményéből.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 22. 19:41
null
Fotó: Zana Diána
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Művészeti Akadémia idén ötödik alkalommal három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdetett pályázatot 100 fő részére.
A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI) az ösztöndíjprogram lebonyolítójaként március 21-én éjfélig kilenc művészeti területről várta a pályázatokat.
A 2018-ban indult projekt népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén is több mint tízszeres túljelentkezéssel zárult a pályázat – emelik ki a közleményben.
Mint Kocsis Miklóst, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének igazgatóját idézik, építőművészet, film- és fotóművészet, ipar- és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet és zeneművészet kategóriákban 1032 formailag érvényes projekt érkezett. A legnépszerűbb művészeti ágnak a képző- és a zeneművészet bizonyult: míg előbbire 219, addig utóbbira 149 pályaművet adtak be a 18-50 év közötti jelentkezők.
Az ösztöndíjprogram célja  – programszerű, három évre szóló  – alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése. A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeresen szakmai találkozón vesznek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről.
A tartalmilag is érvényes pályázatok első körös bírálata áprilisban kezdődik, a nyertesek névsorát pedig júniusban hirdetik ki.

Borítókép: A 2018–2021-es ösztöndíjprogramban részt vevő Csomortáni Gál László alkotásai (Fotó: Zana Diána)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.