Nem hallgatnak a múzsák

Talán az elvetemült, szélsőbalos hangadókon kívül senki sem tagadja, hogy egy emberként mozdult meg Magyarország, amint megérkeztek hazánkban az első háború elől menekülők Ukrajnából. Ki-ki lehetőségéhez mérten adott a szükséget szenvedőknek. Nem tett másként a Dirty Slippers zenekar tagsága sem.

2022. 03. 01. 14:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ciceró mondta: „a háborúban hallgatnak a múzsák”, Magyarországon ugyan nincs háború, ellenben a szomszédunkban annál inkább, s bár a Dirty Slippers zenekar nem hallgat, azonban a muzsikálás mellett tőlük telhetően igyekeznek segíteni az ukrajnai menekülteket.

– Ilyenkor mindenkinek ki kell vennie a részét a segítségnyújtásból, ez az egyetlen elfogadható emberi magatartás – szögezte le Lobó-Szalóky Lázár, az együttes énekese, gitárosa.

A zenekar mindig is érzékenyen reagált a nehéz helyzetbe jutottakon. Segélykoncertet adtak a vörösiszap áldozatainak megsegítésre, a bajai árvízkor ott álltak a gáton, homokzsákokat pakolva, a koronavírus-járvány alatt nem feledkeztek meg az egészségügyben dolgozókról. Lévén a Dirty Slippers gyulai csapat, a békési város művelődési központjába vittek tartós élelmiszert, ásványvizet, a gyerekeknek csokit, müzlit, kekszet, ráadásul gondoltak a glutén- és laktózérzékenyekre is.

– Folytatjuk Budapesten: konzervet, pelenkát, plédet csomagoltunk össze – árult el a muzsikus, hozzáfűzve: e mellett a Nyugati pályaudvaron dolgozó Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei közé állnak be.

– Több határmenti település polgármesterének ajánlottam fel a zenekar segítségét – folytatta Lobó-Szalóky Lázár, aki örömmel tapasztalta, hogy mindenütt bírják humán erőforrással a munkát az önkormányzatok, valamint, hogy a polgármesterek összefogása és közös munkája példaértékű a bajban.

A zenészek a Máltai Szeretetszolgálaton és az UNICEF-en keresztül pénzzel is támogatják a bajbajutottakat.

– Benne vagyunk az egyik Ukrajnát segítő Facebook-csoportban, így a közösségi médián keresztül felvettük a kapcsolatot egy Kárpátaljáról menekült fotóművésszel, aki nem adományokat vagy anyagi segítséget kért, hanem munkalehetőséget, hogy talpra állhasson. A Dirty Slippers tavaszi négyállomásos mini turnéja szombaton indul, amelynek megörökítésével bíztuk meg – fogalmazott Lobó-Szalóky Lázár, remélve, hogy a cikket olvasva mások szintén támogatni fogják a fotográfust.

 

Borítókép: Lobó-Szalóky Lázár és Ferenczi Bettina Bebi (Fotó: Dirty Slippers)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.