Haydn zenéjével a menekültekért

Lenyűgöző környezetben, a fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában, Joseph Haydn műveit hallgatva segíthetünk a kárpátaljai menekülteken a Híd Kárpátaljáért elnevezésű program támogatására rendezett jótékonysági koncerten.

Magyar Nemzet
2022. 04. 14. 17:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022. május 14-én 18 órakor kezdődő esten – melynek mottója „égi és földi harmónia” –, a szombathelyi Capella Savaria régizene-együttessel közösen lép színpadra Papp Rita csembalóművész és a Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, Kalló Zsolt hegedűművész. Az előadáson a g-moll, vagyis a „Lakatlan sziget” nyitány, valamint a 62. D-dúr szimfónia mellett az F-dúr kettősverseny hangzik majd el szünet nélkül, egyben. 

A fertődi Esterházy-kastélyban is  fontosnak tartottuk a részvételt abban a nagyszabású összefogásban, amelynek célja a humanitárius segítségnyújtás a háború áldozatainak

– nyilatkozta Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki arra is emlékeztetett, hogy a boldogság, amelyet a zene nyújt, nem lesz kevesebb attól, hogy többen osztozunk rajta.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával megvalósuló program ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, melyet az [email protected] elektronikus címen lehet megtenni május 11-ig.

A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A hangversenyen összegyűlt adományt teljes egészében az ukrajnai háború elől menekülők és annak következményeit elszenvedők megsegítésére ajánlják fel. 

Borítókép: Kalló Zsolt hegedűművész, a Capella Savaria koncertmestere (Fotó: Benkő Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.