Harminc év után újra együtt a KGB!

KGB. A történelemben jártas olvasónak, valamint az idősebb generációnak a három betű láttán minden valószínűség szerint a hírhedt szovjet állambiztonsági szervezet neve ugrik be. Holott csak véletlenszerű egybeesés, amelyet a két alapító meg is lovagolt, amikor a Karthago megszűnése után életre hívta a Kiss–Gidófalvy Band névre keresztelt formációt. Három évtized múltán néhány dal erejéig ismét együtt lép színpadra a KGB zenekar.

2022. 05. 22. 10:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Angyalbőrben sikere után a Magyar Televízió 1992 őszén, Kisváros címmel elkészítette új, katonai témájú – konkrétan a határőrségről szóló – sorozatát. Gidóval [Gidófalvy Attila billentyűs] különböző csatornákon keresztül eljutottunk az illetékesekhez, megkaptuk a lehetőséget a sorozat zenéjének megírására, amelyben összesen kilenc alkalommal szerepeltünk – emlékeztetett Kiss Zoltán Zéro a duó megalakulásának körülményeire egy interjúban. 

Három évtized múltán ismét „egymásra talált” a Karthago két neves muzsikusa, hogy néhány dal erejéig együtt – legfőképpen élőben! – idézzék fel a kilencvenes évek elején futott, méltán népszerű televíziós sorozat zenéjét. Azért is bír különös jelentőséggel az esemény, mert Gidófalvy Attila, aki a közelmúltban vívott sikeres küzdelmet a halálos kórral, rendkívül óvatos a tömegrendezvények tekintetében.

A komoly érdeklődésre számot tartó zenés rendezvényre május 27-én, pénteken 19 órától kezdődően kerül sor Újbudán, az Őrmezei Közösségi Házban, ahol Kiss Zoltán Zéro házigazda ötletéből és jóvoltából tavaly októbertől havi rendszerességgel működik a KGB-Kisváros Klub. 

A családias légkörben zajló színvonalas klubnapokat anekdotákkal, kötetlen beszélgetésekkel  tarkított zenei blokkok, vizuális élmények, valamint az olyan meglepetés vendégek, mint Alapi István (Edda), Venczel Róbert határőr alezredes, Maksa Zoltán humorista tették érdekessé. Nem maradhatott ki persze a Karthago együttes és a magyar rock két „őrületes elefántja” Szigeti Ferenc és Takáts Tamás sem. Legutóbb Pozsgai Zsolt író, rendező – aki százhatvannyolc forgatókönyvet írt a Kisvároshoz – árult el különböző titkokat a jelenlévőknek. 

Borítókép: Három évtized múltán ismét „egymásra talált” a Karthago két neves muzsikusa (Fotó: HammerWorld )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.