időjárás 27°C Ottó 2022. július 2.
logo
A magának való apa és a vadóc kislány megható története sikert aratott a Riviera nemzetközi filmfesztiválon

Három díjat nyert egy magyar film Olaszországban

Magyar Nemzet
2022.05.19. 12:30 2022.05.20. 13:40
Három díjat nyert egy magyar film Olaszországban

A fődíjat, a közönségdíjat és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte Kis Hajni első mozifilmjével, a magyar–szlovák koprodukcióban készült Külön falka című alkotással a Riviera nemzetközi filmfesztiválon, az olaszországi Sestri Levantéban.

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, s minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.
Jó érzés lenne, ha az emberek a filmünk hatására tudnának nyitni olyanok felé is, akikről azt hitték, nem tudnak nekik megbocsátani– nyilatkozta Kis Hajni Külön falka című, részben személyes élményein alapuló filmjéről. 
A legjobb férfi alakítás díjával az apát alakító Dietz Gusztáv egykori grappling küzdősport világbajnokot tüntették ki. A kislányt Horváth Zorka játssza. Mindkettőjüknek a Külön falka volt az első mozifilmes kalandja. A készítők elmondása szerint a szereplőválogatás során csaknem 1500 kislány és 400 férfi közül választották ki őket. 
A magyar–szlovák koprodukcióban készült mozit Budapesten forgatták, Kis Hajni állandó alkotótársai, Nyoszoli Ákos operatőr, Nyitrai Anna látványtervező, Gorácz Vanda vágó és Borsos Oleg zeneszerző közreműködésével. A forgatókönyvet a rendező Szántó Fannival közösen jegyzi. 
A filmet a Proton Cinema a szlovák MPhilmsszel és a Visionteam L. O.-val koprodukcióban, a Nemzeti Filmintézet fiatal tehetségeket támogató Inkubátor programjában készült, producere Berkes Júlia és Zachar Balázs, koproducere Prikler Mátyás és Zora Jaurová, executive producere Petrányi Viktória volt.

Borítókép: Kis Hajni a Riviera nemzetközi filmfesztiválon (Fotó: Nemzeti Filmintézet) 
 

A szerelem nem múlik el

A Mindenki utálja Johant című film bemutatja, hogyan lehet egy életet elvesztegetni a rossz szülői mintákat követve.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.