Ingyenes koncertekkel indul a nyár

A klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő programot idén a Tiszta zene, tiszta forrásból szlogennel hirdeti meg a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezetei (MMFSZ). A nagyszabású eseménnyel ismét a zene összetartó, békét hirdető, közösségépítő erejét akarják megmutatni.

Magyar Nemzet
2022. 05. 21. 21:20
Fotó: Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint június 3-tól 5-ig tizenöt helyszínen, a művészeti fesztiválok tizenhárom városának főterein vagy emblematikus színtereken többségében szabadtéri komoly- és kortárs zenei koncertet szervez a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az NKA támogatásával.
A közönség hangulatos nyárindító koncertekkel találkozhat Budapesten három helyszínen – a budai Vár Csikós udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben –, Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében, Sopronban a Nagyboldogasszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, Egerben az Egri Érseki Palota udvarán, Kőszegen a Jurisics-várban, Gyulán az Erkel Ferenc téren, Kecskemét főterén a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen, a Gödöllői Művészetek Házában, Kaposváron a Kossuth téren, valamint Pécsen a Jókai téren.
Mikor útnak indítottuk kezdeményezésünket, már akkor célul tűztük ki, hogy az esemény hagyományteremtő lehessen a jövőben. Tagszervezeteinkkel karöltve mindent megtettünk annak érdekében, hogy ez a hagyomány fennmaradjon. Úgy érzem, idén is sokszínű és egyre több partnert, várost bevonzó nagy nyárnyitó eseményt tárunk a zenekedvelők elé– fogalmaz az MMFSZ honlapján az eseménnyel kapcsolatban Bán Teodóra, a szövetség elnöke.
Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői arra törekednek, hogy az adott helyszín eseményein a helybéli művészek, fiatal tehetségek is részt vegyenek. A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogatnak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Így felcsendülnek majd Kodály, Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully és John Williams művei is.
A részletes program a szövetség honlapján érhető el.


Borítókép: A tavalyi Grand Opening-sorozat egy kecskeméti eseménye (Fotó: Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.