Kedden nyit a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada

Elsősorban feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek számára ad lehetőséget a Magyar Zene Háza (MZH) Szabadtéri színpada, amely kedden nyit az Ephemere koncertjével.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 19:00
null
Budapest, 2022. január 15. A Liget Budapest Projekt kertében felépült Magyar Zene Háza látványos épülete - mely január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg kapuit a közönség elõtt - a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Mûjégpálya épülete közelében. A létesítmény a korábban itt álló egykori lepusztult Hungexpo irodaházak helyén épült fel, a nemzetközileg elismert sztárépítész, Fudzsimoto Szú tervei alpaján, aki természetközeli, áttetszõ üveg építményt szánt a liget fái közé. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új szabadtéri színpad számos jól ismert zenész és formáció mellett egyes rétegzsánerek előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre. A szabadtéri szezon ingyenes programkínálatában DJ-szettek, kezdőket is váró táncházak, filmvetítések, valamint családi programok is helyet kapnak – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Zene Háza.
A keddi nyitókoncerten a folkzenét és a jazzt a francia sanzonvilággal keresztező Ephemere lép fel.
Május–júniusban zajlik a házban a Városkapu: Debrecen elnevezésű sorozat, amelynek keretében a hajdúsági város zenei élete mutatkozik be, nemcsak beltéri koncerteken, hanem szabadtéri programokon keresztül is.
Május 19-től várja a látogatókat az intézmény táncháza, majd 24-én a DJ-estek is beindulnak, először DJ Gandharva eklektikus szettjével. A hónap végén a családi programok egy része költözik az új előadótérbe: először a Makám gyereknapi koncertje szól a kisebbeknek, Kimegyek holnap az állatkertbe címmel.
Júniusban a házban zajló Intermezzo Fesztivál MOME X MZH is megmutatkozik a szabadtéri helyszínen, majd július–augusztusban és szeptember első felében tovább szélesedik a kínálat filmvetítésekkel, némafilmekhez társított klasszikus és kortárs zenei produkciókkal, szombatonként szabadtéri családi programokkal és rengeteg további koncerttel és DJ-szettel.
Ráadásként kedden nyit a Szabadtéri színpad lelátója mögött található kerthelyiség, a ZeneKert is, ahonnan szintén élvezhetők lesznek a szabadtéri színpad koncertjei, előadásai – áll a közleményben.


Borítókép: Magyar Zene Háza (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.