Királynők és királyok évada

A fertőrákosi barlangszínház idei szezonját a Punnay Massif zenekar koncertje nyitja meg május 27-én. A musical, a dzsessz, az operett, a rock and roll, a komoly- és könnyűzene kedvelőit összesen hatvan előadással várja A Királynők és királyok évada. A hétfői országos sajtótájékoztatón Ragány Misa, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője, Simon István, Sopron alpolgármestere, Farkas Roland, a Punnay Massif tagja, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művész és Békefi Viktória színésznő ismertették a programot.

2022. 05. 23. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, amely 2015-ben nyerte el jelenlegi formáját, festői környezetben, rekordmennyiségű, hatvan előadással várja a közönséget.

– Felsorolni is nehéz, hogy mivel készültünk idén nyárra, hiszen reméljük, hogy végérvényesen is csak egy rossz álom a pandémiás időszak, és megtelik élettel a nyár mindenhol

– emelte ki Ragány Misa, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője. Elmondta azt is, hogy a helyszín különlegessége, hogy nem kell esőnappal tervezni, hiszen a barlang felső része megvédi a nézőket, és a hűvösebb estéken bekapcsolhatják az ülésfűtést. Simon István, Sopron megyei jogú város alpolgármestere a magyarokat és a külföldieket egyaránt invitálta a kulturálisan pezsgő, komoly történelmi múlttal rendelkező Nyugat-Pannóniába.

A műsort műfaji sokszínűség jellemzi. A musical, tánc, a dzsessz, az operett, a rock and roll, illetve a komolyzene és a könnyűzene kedvelőihez egyaránt szól a szezon. Az Erkel Színházban nemrég bemutatott Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musicalt június 4-én láthatja a nagyérdemű. Június 11-én pedig Huszka Jenő és Szilágyi László Erzsébet királynőről szóló operettje érkezik az egyedülálló játszóhelyre.

A legkisebb korosztálynak a Vadak ura – The Covenant című nagyszabású családi musicallel készülnek a szervezők, amely látványos jelmezekkel, sztárénekesekkel várja a nézőket július 22-én, 23-án, 29-én és 30-án. 

Új kezdeményezésként hirdetik meg a Jazzcsütörtök című programot, amelynek a Dohnányi-terem ad otthont, ahol a műfaj és a borok kedvelőinek szeretnének koncertekkel egybekötött közös találkozást nyújtani, először június 16-án, majd július 7-én, 21-én, augusztus 4-én és 18-án.

Június 18-án ősbemutatóval várják a nézőket, Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című legendás szerzeményeire készülnek táncművek a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Produkció koprodukciójában. Az InterEUropa Balett előadásában külföldi sztártáncosokkal együttműködve, eddig még nem látott formációban, koncertszerűen, Bogányi-zongorákon csendülnek fel a művek. – Még nem volt összpróbánk, viszont szenzációgyanús, a szó minőségi és nemes értelmében – hangsúlyozta Bogányi Gergely zongoraművész. Bartók műve négykezesként szólal meg: – A zenekarhoz képest a két zongora nem gyengébb, hanem másabb. Értékeit és minőségét tudja kiemelni a műnek. 

Magyarország egyik legkülönlegesebb fesztiválja és ütőhangszeres találkozója a Sopron Drum Sopronban és Fertőrákoson is várja a hallgatóságot július 7–10. között. Ennek keretében Stanley Jordan, a mágikus jazzgitáros és David Sanborn, a hatszoros Grammy-díjas szaxofonos is ellátogat hazánkba. Mesterkurzusok és workshopok emelik az eseménysorozat rangját. 

– A fertőrákosi barlangszínház különlegessége, hogy aki egyszer ellátogat hozzánk, azt lenyűgözi ez a miliő. Illetve a környéken sok olyan turisztikai attrakció van, amelyekre minimum egy hétvégét érdemes rászánni mindenkinek – osztotta meg lapunkkal Ragány Misa. 

A nyári hónapokban szakmai programokkal, látványos előadásokkal és világsztárokkal várja Sopron és Fertőrákos a közönséget. 
A barlangszínház idei műsorát ITT érhetik el.

Borítókép: A barlangszínház új évadát Ragány Misa  jelentette be (Fotó: Pro Kultúra Sopron)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.