időjárás 28°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo
Hans Zimmer nagy sikerű turnéjával visszatér Európába

A filmzeneszerzők rocksztárja jövő nyáron is fellép Budapesten + képgaléria

Magyar Nemzet
2022.06.13. 13:30 2022.06.14. 14:23
A filmzeneszerzők rocksztárja jövő nyáron is fellép Budapesten + képgaléria

2023. nyár elején a kétszeres Oscar-díjas Hans Zimmer nagy sikerű turnéjával visszatér Európába. A koncertsorozat nemzetközi bejelentésének napján kiderült: a művész 2023. június 5-én 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában is fellép.

Idén Európa legnagyobb koncertarénáiban estéről estére telt házak előtt, elsöprő sikert aratva lépett fel Hans Zimmer és csapata. A filmzeneszerzők rocksztárja 2023. június 5-én visszatér Budapestre a Hans Zimmer Live – Europe Tour 2023 keretében. A 15 országban 24 koncertet bemutató arénaturné ezen felül többek között Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, és Németországban is állomásozik majd. 
Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a színpadra egy újabb európai turnéra, és izgatott vagyok, hogy megoszthatom ezt a fenomenális show-t, amelyre a zenekar és én készülünk. Hálás vagyok, hogy játszhatom a zenénket, amely oly sok embert összehoz egy igazán felejthetetlen élményben – mondta a bejelentés kapcsán Zimmer.
Az kétszeres Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas Hans Zimmer zenésztársaival együtt tizenöt hónapon keresztül készítette elő a lenyűgöző produkciót, hogy teljesen egyedi élményt biztosítsanak a közönségnek. Az úttörő hang- és fényshow mellett tizenkilenc fős zenekara, Hans Zimmer, az Odessa Opera Orchestra & Friends háromszáz különböző hangszeren mutatják be a hollywoodi zeneszerző világsikereit. A dalok közül kiemelkedő szerepet kap a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, a Batman, az Interstellar, az Oroszlánkirály és a Dűne. Utóbbiért idén márciusban Hans Zimmer amszterdami turnéja közben megkapta második Oscar-díját.
A koncert hazai szervezője a Green Stage Production iroda, amely így vall céljairól: „Mottónk a Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes.”

Jegyek kaphatók 2022. június 15-től az Eventim és a TEX országos jegyirodáiban.

Borítókép: jelenet a koncertből (Fotó: Frank Embacher)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.