Tamási Áron esszé- és novellapályázatot hirdet az MMA

Tizennyolc év feletti alkotók számára hirdet esszé- és novellaíró pályázatot a Magyar Művészeti Akadémia a Magyar Írószövetség szakmai együttműködésével Tamási Áron erdélyi magyar író születésének 125. évfordulója alkalmából. Jelentkezni szeptember 30-ig olyan, korábban nem publikált és más pályázaton még nem szerepelt művekkel lehet, melyek kapcsolódnak Tamási Áron életművéhez.

Magyar Nemzet
2022. 07. 18. 16:00
null
Forrás: Magyar Művészeti akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázati kiírás szerint novella kategóriában maximum 33 ezer karakter terjedelmű elbeszéléseket, novellákat, rövidprózákat várnak, amelyek akár tematikájukban, akár nyelvi sajátosságaikban, akár más poétikai eszközeikben, akár helyszínükben (Székelyföld, Amerika stb.) kötődnek Tamási Áron életművéhez.

Esszé kategóriában maximum 33 ezer karakter terjedelmű esszéket várnak, amelyek tárgya Tamási Áron élete, életműve, alkotói munkássága, szerepe és helye a XX. század prózairodalmában, sajátos nyelvi világa, recepciója, hatása a mai magyar irodalomra, a színház-, illetve filmművészetre stb.

Az első helyezettnek ötszázezer, a másodiknak háromszázezer, a harmadiknak 150 ezer forintot ítélnek oda mindkét kategóriában. A szervezők és a szakmai zsűri fenntartja a jogot, hogy különdíjakat is oszt vagy megosztva ítéli oda a díjakat.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tájékoztatása szerint nevezési díj nincs, minden szerző kategóriánként egy művel pályázhat. A pályázók korábban sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem publikált műveket nyújthatnak be.

A pályázat anonim, ezért a beküldendő pályaműre csak egy jelige és a mű címe kerülhet. A pályázat beküldésének tartalmaznia kell a pályamű legfeljebb egyoldalas szinopszisát, amelyen a választott jelige és a mű címe is szerepel.

A pályázati anyagot elektronikus formában kell beküldeni az alábbi e-mail-címre: [email protected]

A pályázat beadási határideje: szeptember 30., éjfél, a díjátadást november első felében rendezik meg.

A pályázat részletes kiírását a Magyar Művészeti Akadémia honlapján olvashatják.

Borítókép: Tamási Áron erdélyi magyar író (Forrás: Magyar Művészeti Akadémia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.