Díjak átadásával zárult az 50. Tokaji írótábor

A Közélet és irodalom címmel meghirdetett, számos kulturális programmal kísért jubileumi Tokaji írótábor – hagyományainak megfelelően – díjátadóval zárult.

Magyar Nemzet
2022. 08. 27. 10:44
null
Forrás: Tokaji Írótábor Egyesüler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előadásokon és szakmai vitákon túl egyebek mellett színházi előadás, kötet- és lapbemutató, borkóstoló várta az idei táborozókat és az érdeklődő közönséget, esténként pedig koncertek szórakoztatták a résztvevőket. 

Stumpf István a Millenniumi Irodalmi Emlékparkban. Fotó: Tokaji Írótábor Egyesület


A jubileumi rendezvény keretei között adták át az írótábor ötvenedik évfordulóra megújított Millenniumi Irodalmi Emlékparkot, amelyet Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány elnöke és Koncz Zsófia államtitkár, országgyűlési képviselő ajánlott a közönség figyelmébe. 
A rendezvénysorozat augusztus 25-én díjak átadásával zárult. 

Szentmártoni János, Fehér Csenge, L. Simon László, Koncz Zsófia és Stumpf István. Fotó: Tokaji Írótábor Egyesület

A Tokaji Írótábor díját idén Soltész Márton irodalomtörténész, a tábor monográfusa kapta. Nagyhordó-díjban részesült Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalomtörténész, művészetkritikus. Hordó-díjjal Jónás Zoltán rendezőt, Pósa Zoltán írót és Salamon Konrád történészt tüntette ki az elnökség. A Magyar Írószövetség Debüt-díjait idén is ez alkalommal adták át: első kötetükért a díjban részesült Gál János költő, Fehér Csenge prózaíró és Szeder Réka költő.

Koncz Zsófia, Salamon Konrád és Stumpf István. Fotó: Tokaji Írótábor Egyesület

A kitüntetéseket Koncz Zsófia miniszterhelyettes és Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át a díjazottaknak, s munkásságukat L. Simon László, Szentmártoni János és Bertha Zoltán méltatták.

Borítókép: Az írótábor ötvenedik évfordulóra megújított Millenniumi Irodalmi Emlékparkban elhelyezett jubileumi szobor leleplezése (Fotó: Tokaji Írótábor Egyesület)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.