Budapestre jön a Pantera

A nagy sikerre tekintettel két koncertet ad az amerikai metálzenekar, május 30-án és 31-én is színpadra lépnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Híradó.hu2023. 02. 14. 14:38
Pantera reunion, Phil Anselmo, Zakk Wylde, Charlie Benante Fotó: DiegoVigueras Forrás: Wikimedia/DiegoVigueras
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy érdeklődésre tekintettel dupla koncertet ad Budapesten a Pantera. Az amerikai metálzenekar május 30. után 31-én is színpadra lép a Barba Negrában – közölte a szervező Live Nation. A formáció huszonöt éve lépett fel legutóbb a magyar fővárosban. Az együttes tavaly alakult újjá, csaknem húsz év szünet után. Az amerikai turnéjuk után koncerteznek ismét Európában.

Az 1981-ben alakult Pantera 2003-ig kilenc stúdióalbumot készített, és a heavy (groove/thrash) metal egyik legnagyobb hatású, újító zenekara volt. Négy lemezük, az 1990-es Cowboys from Hell, az 1992-es Vulgar Display of Power, az 1994-es Far Beyond Driven és az 1996-os The Great Southern Trendkill platinalemez lett az Egyesült Államokban. Az utolsó korong, a Reinventing the Steel 2000-ben jelent meg. A csapathoz olyan ismert dalok fűződtek, mint a Cemetery Gates, a Walk, az I’m Broken vagy a Drag the Waters.

A Pantera klasszikus felállásából a kivételes tehetségű gitáros, Dimebag Darrell 2004-ben hunyt el, miután egy columbusi koncertjén a színpadon agyonlőtte egy néző. Vinnie Paul dobos 2018-ban halt meg, és a frontember Phil Anselmót is kis híján elvitte a heroin 1996-ban. A most 54 éves Anselmo a Pantera után a Superjoint Ritual és a Down zenekarban dolgozott, majd a Philip H. Anselmo & The Illegalsszal két lemezt készített. Utóbbi csapattal 2019-ben a dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon is fellépett. 

Tavaly Rex Brownnal régi barátok bevonásával élesztették újjá a Panterát: a gitáros Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society) lett, a dobos pedig Charlie Benante (S. O. D., Anthrax).

A Pantera 1998 júniusában adta eddigi utolsó magyarországi koncertjét: a zenekar a Kisstadionban egy metálfesztiválon lépett fel, mások mellett a Black Sabbath társaságában.

A május 30-ra meghirdetett budapesti koncertre néhány nap alatt elfogytak a jegyek, így a banda másnap is játszik a Barba Negra színpadán – írja a Híradó.hu.

Borítókép: Pantera-koncert (Fotó: Wikimedia/Diego Vigueras)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.