időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

A Pantera vadonatúj turnéja Budapestet is útba ejti

Magyar Nemzet
Forrás: Live Nation
2022.11.22. 11:32 2022.11.22. 13:04
A Pantera vadonatúj turnéja Budapestet is útba ejti

A Panterát minden idők egyik legnagyobb metálbandájaként tartják számon. A Philip Anselmo énekesből, Dimebag Darrell gitárosból, testvéréből, Vinnie Paul dobosból és Rex Brown basszusgitárosból álló kvartett az 1990-es években számos arany- és platinalemezzel, telt házas turnékkal, fergeteges élő fellépésekkel és négy Grammy-jelöléssel hamar hatalmas sikert aratott az egész világon – írja közleményében a Live Nation.

 

Remekműveik, mint a Cowboys From Hell, a Vulgar Display Of Power vagy a Far Beyond Driven albumok a mai napig a metál alapkövei. A texasi banda a Darrell fivérek halála után is megtartotta ikonikus státusát.

 

Vitathatatlanul a metáltörténelem egyik legjobban várt újrakezdése volt a Panteráé, amely idén hivatalosan is megtörtént. A Pantera két eredeti tagja, Phil Anselmo (ének) és Rex Brown (basszusgitár) mellé régi barátok, Zakk Wylde gitáron (Ozzy Osbourne, Black Label Society) és Charlie Benante dobon (Anthrax) csatlakozott. Hamarosan induló turnéjuk Amerikában veszi kezdetét, majd jövő tavasztól Európában folytatódik.

A banda felélesztése körüli izgalom különösen a rajongók újabb generációját érinti, akiknek még nem volt alkalmuk látni a Panterát élőben, de a régi rajongók számára is óriási hír – fogalmaz közleményében a Live Nation.

Ez a várva várt koncert Budapesten is látható lesz 2023. május 30-án a Barba Negrában. Jegyeket először november 23-án délelőtt 10 órától a regisztrált Live Nation-tagok vásárolhatnak. A teljes körű jegyértékesítés november 24-én 10 órakor indul a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon.

Borítókép: Flickr

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.