A Pantera vadonatúj turnéja Budapestet is útba ejti

Vitathatatlanul a metáltörténelem egyik legjobban várt újrakezdése volt a Panteráé.

Magyar Nemzet
Forrás: Live Nation2022. 11. 22. 11:32
Pantera
Various portraits & live photographs of the rock band, Pantera. Dimebag Darrell Abbott (Guitar), Philip Anselmo (Vocals), Rex Brown (Bass) & Vinnie Paul (Drums). Fotó: Joe Giron
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Panterát minden idők egyik legnagyobb metálbandájaként tartják számon. A Philip Anselmo énekesből, Dimebag Darrell gitárosból, testvéréből, Vinnie Paul dobosból és Rex Brown basszusgitárosból álló kvartett az 1990-es években számos arany- és platinalemezzel, telt házas turnékkal, fergeteges élő fellépésekkel és négy Grammy-jelöléssel hamar hatalmas sikert aratott az egész világon – írja közleményében a Live Nation.

 

Remekműveik, mint a Cowboys From Hell, a Vulgar Display Of Power vagy a Far Beyond Driven albumok a mai napig a metál alapkövei. A texasi banda a Darrell fivérek halála után is megtartotta ikonikus státusát.

 

Vitathatatlanul a metáltörténelem egyik legjobban várt újrakezdése volt a Panteráé, amely idén hivatalosan is megtörtént. A Pantera két eredeti tagja, Phil Anselmo (ének) és Rex Brown (basszusgitár) mellé régi barátok, Zakk Wylde gitáron (Ozzy Osbourne, Black Label Society) és Charlie Benante dobon (Anthrax) csatlakozott. Hamarosan induló turnéjuk Amerikában veszi kezdetét, majd jövő tavasztól Európában folytatódik.

A banda felélesztése körüli izgalom különösen a rajongók újabb generációját érinti, akiknek még nem volt alkalmuk látni a Panterát élőben, de a régi rajongók számára is óriási hír – fogalmaz közleményében a Live Nation.

Ez a várva várt koncert Budapesten is látható lesz 2023. május 30-án a Barba Negrában. Jegyeket először november 23-án délelőtt 10 órától a regisztrált Live Nation-tagok vásárolhatnak. A teljes körű jegyértékesítés november 24-én 10 órakor indul a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon.

Borítókép: Flickr

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.