időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo
Rocklegendákkal érkezik a februári zenés-beszélgetős találkozó

Újra Dolhai Klub

Magyar Nemzet
2023.02.03. 15:00 2023.02.03. 15:07
Újra Dolhai Klub

Február 24-én visszatér a Dolhai Klub a Premier Kultcaféba, ahol a decemberi, musicalrészletekkel keretezett est után ezúttal a rockzenéé és a farsangé lesz a főszerep. A Dolhai Klub nem más, mint egy kötetlen zenés-beszélgetős közönségtalálkozó, ahol most Dolhai Attila a magyar és a nemzetközi rockzene legmeghatározóbb dalai közül válogat. Emellett pedig az online térben is újdonságok várják az érdeklődőket: többek között megújul a művész weboldala.

A február 24-i Dolhai Klub egészen a kezdetekhez nyúl vissza, ugyanis Dolhai Attila olyan számokat hoz el zenésztársai segítségével, melyek alapjaiban határozták meg a zenéhez való viszonyát. Az esten beszél majd a zenei indulásáról, az első szárnypróbálgatásairól, és természetesen nem maradhat ki a válogatásból a Karthago klasszikusa, az Apáink útján sem, amellyel a pályája elején különdíjas lett a Kifutóban, és amelynek nyomán az ország megismerte.

Meglepetéseket tartogat a februári Dolhai Klub. Fotó: Art&Lens Photography

A kezdetek kezdetén én egy hosszú bőrkabátos, fekete bakancsos figura voltam, volt is egy olyan saját dalunk, aminek azt a címet adtuk, hogy »Téged a bőrkabát nevelt, nem az anyád«. A rockszámokat, amiket játszottunk vagy énekeltünk, erősen meghatározták az olyan előadók, mint például Hobo, Deák Bill Gyula vagy éppen a Piramis és a Karthago. De mondhatnám az Eddát és a Kölyköd voltam című dalukat is. Mi a rockzene kölykei vagyunk, rongyosra hallgattuk ezeket a számokat, amik erősen formálták a személyiségünket is

– mondja Dolhai Attila. – Persze, ez már történelem, mégis jólesik ez a kis időutazás, és nem mellesleg tiszteletünket tesszük a nagyok előtt azzal, hogy újra és újra elénekeljük a számaikat.

Ahogyan azt a korábbi klubokon a közönség már megszokhatta, Dolhai Attila nem egyedül lép színpadra, segítőtársai ezúttal Derzsi Zsolt és Nagy Zsolt lesznek, akiket a nézők jól ismerhetnek a Genezis-koncertekről. 

A zenészek most is gitáron, valamint zongorán kísérik a házigazdát.

Meglepetésekből ezúttal sem lesz hiány, hiszen Dolhai Attila kulisszatitkokkal, valamint eddig nem hallott történetekkel várja a közönséget, de természetesen szó lesz az április 16-i koncertjéről is, melynek a januári esthez hasonlóan a Muzikum ad majd otthon. A művész most is számít a nézők kreativitására, hiszen az találkozás apropóját a farsang adja.

Pop, rock s minden más

Nem csak a musical műfaja áll jól Dolhai Attilának, a Budapesti Operettszínház sztárszínészének.

Miközben már javában folynak a Dolhai Klub próbái, az online térben is változások zajlanak. Teljesen egészében megújult a www.dolhai.hu oldal, valamint könnyebbé vált a jegyvásárlás is.

 Az új oldalon az aktuális fellépések mellett naprakész információk, illetve hírlevél-feliratkozási lehetőség is várja a látogatókat.

A február 24-i Dolhai Klubra ITT válthatók jegyek.

Hangulatvideó az első Dolhai Klubról (Forrás: YouTube)

Borítókép: Dolhai Attila (Fotó: Art&Lens Photography)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.