Eszenyi Enikő balesetet szenvedett, mentőt kellett hívni a Játékszínbe

A Kossuth-díjas színésznő a Játékszín bemutatójával tér vissza a fővárosi színházi életbe február 25-én. A Csodálatos vagy, Júlia! című előadásban Julia Lambert színésznőt alakítja, akit Anette Bening megformálásában láthattunk Szabó István 2004-es filmjében.

Magyar Nemzet
Forrás: Játékszín2023. 02. 22. 12:21
Eszenyi Enikő Forrás: Játékszín Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton, február 25-én mutatja be William Somerset Maugham kétrészes darabját a budapesti Játékszín. A Csodálatos vagy, Júlia! című előadást Szikora János rendezi. A főszereplő Eszenyi Enikő, akinek ez lesz az első premierje Budapesten a Vígszínházban kitört botrány óta.

Eszenyi Enikő
Eszenyi Enikő.                      Fotó: Eszenyi Enikő Facebook-oldala

Az előadás fotóspróbáját szerda délelőtt tartották, ám ezt félbe kellett szakítani, mert Eszenyi Enikő balesetet szenvedett. Éppen egy nyaralási jelenet volt soron, amelyben a Julia Lambert színésznőt alakító Eszenyi Enikő egy teniszütőt lóbált, majd véletlenül elesett, éppen a csuklójára. A jelen lévők először azt hitték, hogy a jelenethez hozzátartozik, amit láttak, de Eszenyi Enikő jelezte, hogy „eltört a kezem”, majd kérte, hogy álljanak le. Ekkor derült ki mindenki számára, hogy baleset történt. A függönyt leengedték, a próbát megszakították.

A Játékszín az eset után lapunkkal közölte:

A Játékszín mai fotóspróbája félbeszakadt, mert a Csodálatos vagy, Júlia! főszereplője, Eszenyi Enikő jelenet közben elcsúszott, és e pillanatban úgy tűnik, eltört a csuklója. Orvosi ellátása után visszatér a színházba, és a próba folytatódik.

A szombati bemutatón Eszenyi Enikő partnere lesz Hirtling István és Pásztor Erzsi. A jelmezeket Zoób Kati tervezte. William Somerset Maugham története nem ismeretlen a magyar nézők előtt: az ünnepelt színésznő, Julia Lambert és színigazgató férje életét a feje tetejére állítja, hogy az asszony beleszeret a könyvelőjükbe. Erre a témára esett Szabó István Oscar-díjas filmrendező választása, amikor 2004-ben elkészítette Csodálatos Júlia című filmjét Annette Bening és Jeremy Irons főszereplésével.

Eszenyi Enikő miután befejezte vígszínházi munkáját, visszaköltözött szülővárosába, Csengerbe. Volt egy kis kitérője az egyik kereskedelmi csatorna szórakoztató éneklős műsorában, ahol mint Tigris lépett színpadra összesen két adás erejéig. Többedmagával megalapította a Csengeri Alkotóközpontot, ahol Eszenyi rendezésében bemutatták a Sirály jelenetek – 2022 című előadást. Ezt követően 2022 júniusában Visky András A test történetei című darabjából rendezett előadást. De az Alkotóközpont bemutatta az előző szezonban Ödön von Horváth Kasimir és Karoline című darabját is, 2021 nyarán pedig a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja zsűrijében foglalt helyet, feladata társaival együtt a versenyprogramok értékelése volt.

Kecskeméten tért vissza a kőszínházi életbe – ami miatt több támadás is érte a teátrum vezetőségét és a személyét is –, ahol Kálmán Imre népszerű nagyoperettjét, a Cirkuszhercegnőt rendezte. 

Budapesten sokáig nem kapott újra lehetőséget, most azonban színésznőként térne vissza a Játékszín színpadán a Szikora János rendezte Csodálatos vagy, Júlia című produkcióban.

A Magyar Nemzet próbálta telefonon utolérni a művésznőt, aki eddig nem állt rendelkezésünkre.

Borítókép: Eszenyi Enikő (Forrás: Facebook/Játékszín)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.