Színes produkciókat kínál a Margitszigeti Szabadtéri Színház idei évada

Világsztárokkal, a klasszikus és könnyűzene ragyogó tehetségeivel, látványos koncertekkel, színházi, opera-, balett-, operett- és musicalbemutatókkal várja a nagyközönséget a Margitszigeti Szabadtéri Színház tavasztól egészen őszig. A Margitszigeti Szabadtéri Színház Early bird kampánya március 5-ig tart, amely lehetőséged ad arra, hogy a legjobb helyet a legjobb áron válasszuk ki.

Magyar Nemzet
2023. 02. 20. 17:00
null
Forrás: Margitszigeti Szabadtéri Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májustól indul a Margitszigeti Szabadtéri Színház 2023-as évada, amely nagyszabású, egyedi előadásokat tartogat. Már kezdésként két világhírű brand lenyűgöző produkcióját élvezheti a közönség. A Sukhishvili Georgiai Nemzeti Táncegyüttes őrzi az autentikus grúz tánc hagyományait, tagjai olyan „őrült” táncművészek, akik akár arra is képesek, hogy egy óriási ugrás után térdre érkeznek meg a padlóra. Igen. Térdre. Az egész világ érthetetlenül áll azelőtt, hogy hogyan csinálják mindezt. Az ő produkciójukat szintén egy valódi kuriózum követi majd. A Margitsziget csodavilágában kicsik és nagyok egyaránt átélhetik a lenyűgöző film-zene-koncert varázslatot, hiszen a dinoszauruszok világát felélesztő Jurassic Parkot HD minőségben láthatjuk óriásvásznon, John Williams ikonikus filmzenéjével, amelyet a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában hallhatunk.

Margitszigeti Szabadtéri Színház
A Chico & the Gypsies is fellép a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadán                 Fotó: Julien Reynaud

Kikkel találkozhatunk a Margitszigeti Szabadtéri Színházban a nyáron?

Júniusban érkezik a Margitszigetre a nemzetközi hírű virtuóz, a svéd Daniel Lozakovich, akit csodagyerekként tartottak számon, ám mára az egyik legizgalmasabb játékú hegedűművész lett, és a világ legnagyobb színpadain arat hangos sikereket. Lozakovich bámulatos muzsikálása teszi igazán varázslatossá az idei év klasszikus zenei nyitókoncertjét, amelyet évről évre a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen álmodik meg a teátrum. Az esten Káli Gábor vezényel.

A Margitszigeti Színház minden évben neves operasztárokat hív operagálájára. Idén Pretty Yende és Nadine Sierra szopránját Párizs, New York, London, Bécs kiemelt operaházai után Budapesten is élvezheti a közönség. A Golden Age operagála repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett olyan népszerű dalok hangzanak el, mint a A boy like that a West Side Storyból vagy épp az As Time Goes By a Casablancából. Az opera-előadáson a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre. A tavaly nagy sikerrel bemutatott Attila című operát ismét műsorra tűzik.

Idén Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulóját ünnepeljük, így a Margitszigeten sem maradhat el a nagy költőnk életének jelentősebb pillanatait bemutató Szabadság, szerelem! című előadás a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel.

A Prokofjev zenéjére készült Rómeó és Júlia című balettet most új rendezésben nézhetjük meg a Maribori Balett előadásában.

A musical műfajának rajongóit sem hagyja a színház élmény nélkül. A Báthory Erzsébet opera-musical, a 2012-es ősbemutató után, 2023 nyarán ismét színpadra kerül a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként, híres főszereplőkkel. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal közös szabadtéri premier pedig egy népszerű operett lesz.

A Luxemburg grófját Szente Vajk rendezésében, sztár szereplőgárdával mutatják be júliusban.

Sokunk kedvenc bulis dalát, a Bamboléot is elénekelhetjük ezen a nyáron, hiszen a Chico & the Gypsies egy hamisítatlan világzenei koncertshow-t ígér. Az együttes zenéjét áthatják a Katalóniától Dél-Franciaország mediterrán régióiig terjedő cigány hagyományok. Koncertet ad hazánk egyik legnépszerűbb dívája, a finom nőiességéről ismert énekesnő, Zséda, valamint Dolhai Attila, aki húsz éve van színpadon. A népszerű színész, énekes épp 2003-ban a Mozart! musical címszerepével került be a köztudatba, és ez hozta meg számára a sikert. Az elmúlt két évtized legfontosabb szerepei, állomásai, dalai és saját zenekarának szerzeményei színesítik majd a Best of Dolhai produkciót, amelyben neves előadók is feltűnnek. A régi visszatérők sem maradhatnak el, így érkezik Fenyő Miklós a legnagyobb slágerekkel, Caramel, a Budapest Bár és teljes létszámban lép fel a 100 Tagú Cigányzenekar.

A teátrum Early bird kampánya március 5-ig tart, amely lehetőséged ad arra, hogy a legjobb helyet a legjobb áron válasszuk ki.

A közel négy hónapos szezon folyamatosan bővülő kínálatáról, a családi programokról, kiállításokról és egyéb izgalmas rendezvényekről a Margitszigeti Szabadtéri Színház honlapján tájékozódhatnak.

Borítókép: A Sukhishvili Georgiai Nemzeti Táncegyüttes (Forrás: Margitszigeti Szabadtéri Színház)

Tekintsék meg a Sukhishvili Georgiai Nemzeti Táncegyüttes videóját:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.