Meghalt Halász Judith operaénekes

A szoprán évekig volt tagja a Bécsi Állami Operaháznak. Többek között Mozart, Wagner és Richard Strauss operáinak szerepeit énekelte. Világszerte koncertezett és lépett fel fesztiválokon.

Magyar Nemzet
Forrás: FB, Operawire2023. 03. 23. 10:03
The Vienna State Opera, Wiener Staatsoper, Vienna, Wien, Austria, Europe
The Vienna State Opera, Wiener Staatsoper, UNESCO World Heritage Site, Vienna, Austria, Europe (Photo by Carlo Morucchio / Robert Harding Premium / robertharding via AFP) Fotó: robertharding via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 14-én váratlanul elhunyt Halász Judith Bécsben élő operaénekes – tudatta közösségi oldalán az énekesnő férje, Papocsi Róbert karmester.

A szoprán évekig volt tagja a Bécsi Állami Operaháznak, ahol olyan szerepekben láthatta a közönség, mint Mozart Varázsfuvolájának Papagenája, Wagner A Rajna kincse és Az istenek alkonya című zenedrámáinak Woglindéja, valamint Richard Strauss Ariadné Naxos szigetén című operájának Najade-ja.

Halász Judith fellépett fesztiválokon és koncertezett Japánban, Kanadában, Svédországban, Finnországban, Görögországban, Németországban, Spanyolországban, Svájcban és Olaszországban is. Számos operafelvételen hallható, köztük Mozart operáit, a Figaro házasságát vette fel a Nicolaus Esterházy Sinfoniával, a Varázsfuvolát pedig a Wiener Kammeroperrel.

Miután 2001 és 2003, valamint 2007 és 2008 között a Bécsi Állami Operaház társulatának tagja volt, szabadúszó előadóként dolgozott. 

Édesapja, Michael Halász a bécsi opera rezidens karmestereként működött 1991 és 2011 között – írja az Operawire.

Borítókép: a Bécsi Állami Operaház épülete (Fotó: AFP/Carlo Morucchio)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.