Meghalt Michael Lerner, az X-Man, a Mi a manó és a Godzilla színésze

Az Oscar-díjra is jelölt színész, Michael Lerner nyolcvanegy éves korában elhunyt – jelentette be a családja.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 04. 11. 8:31
NIGHT GALLERY serie TV 1972-1973 saison 3
NIGHT GALLERY 1969-1973 serie TV creee par Rod Serling saison 3 episode 7 segment 1 "YOU CAN COME UP NOW, MRS MILLIKAN" de John Badham 1972 Margaret Muse Michael Lerner Ozzie Nelson. COLLECTION CHRISTOPHEL © NBC - Universal Television (Photo by NBC - Universal Television / Collection ChristopheL via AFP) Fotó: Collection ChristopheL via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész egyik legismertebb alakítása az volt, amikor a Will Ferrell főszereplésével készült karácsonyi film, a Mi a manó kemény arcú főnökét alakította. Az unokaöccse, Sam Lerner, aki a The Goldbergsben szerepelt, úgy fogalmazott az Instagramon:

Tegnap este elvesztettünk egy legendát. Nehéz szavakba önteni, mekkora zseni volt Michael nagybátyám és milyen nagy hatással volt rám. A történetei mindig is inspiráltak, és miatta szerettem bele a színészetbe. Ő volt a legmenőbb, legmagabiztosabb, legtehetségesebb férfi, és attól, hogy rokonok vagyunk, mindig különlegesnek fogom érezni magam. Aki ismeri, tudja, milyen őrült volt – a legjobb értelemben. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ennyi időt tölthettem vele, és mindnyájan szerencsések vagyunk, hogy továbbra is nézhetjük a munkáit. Nyugodj békében, Michael, találd meg az örömöd a mérhetetlen mennyiségű kubai szivarban, a kényelmes székekben és a soha véget nem érő filmmaratonban.

 

Az Oscar-díjra is jelölt színész a pályafutása alatt több mint száznyolcvan filmben és sorozatban szerepelt. Láthatta a közönség az X-Menben, a Godzillában és a Hollywoodi lidércnyomásban is – olvasható a Ripost cikkében.

Borítókép: Michael Lerner a Night Gallery című sorozat egyik jelenetében (Fotó: AFP/NBC – Universal Television/Collection Christophel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.