időjárás 28°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Epidaurosztól Budapestig: már elérhető A maszk útja című útifilm

Magyar Nemzet
2023.05.28. 07:00 2023.05.28. 08:41
 Epidaurosztól Budapestig: már elérhető A maszk útja című útifilm

A maszk útja címmel forgatott útifilmet a 10. színházi olimpia stábja, amely az olimpiaalapító rendező, Theodórosz Terzopulosz által a Nemzeti Színháznak ajándékozott tradicionális színházi tragédiamaszk európai körútjának állomásait mutatja be. A film a tegnapi tévés premiert követően online először a Kultúrnemzet, a Mediaworks kulturális divíziója gondozásában jelenik meg a Magyar Nemzet oldalán.

Ahogy arról már korábban hírt adtuk, elkészült a 10. színházi olimpiát szervező Nemzeti Színháznak ajándékozott tradicionális tragédiamaszk európai körútjának állomásait bemutató útifilm. 

Az alkotás a tegnapi tévés premiert követően ma a Kultúrnemzet, a Mediaworks kulturális divíziójának gondozásában, a Magyar Nemzet online felületén jelenik meg először.

A road movie hat országon és nyolc városon át követi az eseménysorozat egyik szimbólumává vált maszkot, bemutatva a színházi fesztiválon résztvevő művészek olyan kiválóságokat, mint maga a görög rendező, Theodórosz Terzopulosz, Romeo Castellucci vagy épp Szlava Polunyin világhírű bohóc. A filmből megismerhetjük az olimpia indulását, betekintést nyerhetünk a produkciókba, és láthatjuk a maszk Magyarországra érkezésének pillanatait.

 


Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE

Borítókép: A tragédiamaszk (Fotó: Színház.org)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.