Több mint száz programot kínál nyárra Szombathely

Huszonöt helyszínen száznál is több programmal várja az érdeklődőket májustól egészen szeptemberig az Érezd Szombathelyt! elnevezésű programsorozat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 16. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvénysorozat városi összefogással jött létre, a szombathelyi önkormányzat kezdeményezésére, helyi kulturális intézmények, civil- és egyházi szervezetek, sportegyesületek, vendéglátók, művészeti csoportok, valamint a városban működő cégek bevonásával – közölte Kéner Balázs, a szombathelyi polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője. Hozzáfűzte: a rendezvények sokszínűségét jól érzékelteti, hogy a múlt évhez képest megduplázódott a résztvevők száma, és a város lakói, valamint a Szombathelyre érkezők közül is egyre többen kapcsolódnak be a programokba.

Pillanatkép a sajtótájékoztatóról (Fotó: Bonyhádi Zoltán)

 

A színházi olimpiával is lesz közös program Szombathelyen

 

A cél olyan, kulturális és turisztikai vonzerővel bíró közösségi élmények létrehozása, melyek a város teljes közösségének szólnak: gyermekeknek, családoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. A lényeg, hogy együtt érezzék a város és a nyár lüktetését, érezzék Szombathelyt 

– emelte ki közleményében Kéner Balázs. Ismertetése szerint a programsorozat nyitórendezvénye idén is a Quadrille európai táncfesztivál lesz, amelyhez május 19-én a város főterén több száz szombathelyi középiskolás diák csatlakozik közös táncával.
  

Május 20-án veterán autókkal rendeznek felvonulást Szombathely belvárosában, június 3–4-én EgySzál Feszt címmel akusztikus minifesztivált szerveznek a zsinagóga udvarára, többek között Lovasi András, Pásztor Anna és Müller Péter Sziámi részvételével.


Június 9–10-én Helló, nyár! néven kétnapos nyárindító fesztivált rendeznek a Történelmi Témaparkban olyan fellépőkkel, mint a Bikini, a Republic, az Animal Cannibals, a Bon Bon vagy a helyi kötődésű Mokka zenekar. Június 16–18-án a 10. színházi olimpia részeként tartják a vasi vármegyeszékhelyen a Csepűrágók találkozóját, június 16–17-én ismét megrendezik a Bloomsday kortárs művészeti fesztivált, június 23-án a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyét, és ugyanazon a hétvégén a helyi Csónakázó-tónál a szokásos Szentiván-éji vigasságot.
 

Július 2. és 8. között a Weöres Sándor Színház ad majd otthont a Lamantin Jazz Fesztiválnak, a Nyitott városháza sorozat keretében pedig különleges teraszkoncerteket tartanak négy júliusi hétvégén.


Július 6-án a Történelmi Témaparkban rendezik meg idei újdonságként a Nagy szombathelyi kvízpartyt, július 22-én a megújult Emlékmű-dombon Emlék-mű-sor címmel retroparty várja az érdeklődőket, és július végén ismét megtartják a már hagyományosnak számító utcaművészeti fesztivált.
 

 A programok folytatódnak augusztusban és szeptemberben is, az Agora-Savaria szervezésében például többször is várják majd a családokat a felújított víztoronyhoz családi déluránra, lesz az emlékműnél zenés kertmozi, a Weöres Sándor Színházban pedig megrendezik a Határvonalak fesztivált.

Borítókép: Pillanatkép a sajtótájékoztatóról (Fotó: Bonyhádi Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.