A halál táncol holnap Budapesten

Olyan, mintha a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek sci-fi-, horror- és akciófilmjeinek zenéi szólnának meg. Az amerikai Dance With The Dead analóg szintetizátoraival és gitárjaival repít vissza minden synthwave rajongót az időben holnap este az A38 Hajón.

Magyar Nemzet
2023. 06. 21. 13:30
null
IMG_5662.JPG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Justin Pointer és Tony Kim duója, a Dance With The Dead 2013-ban jelentette meg első, Out of Body című lemezét, amelyet mind a metal, a synthwave és az elektronikus zene rajongói lelkesen fogadtak. 

Dance With The Dead Fotó: Live Nation

 

Nem véletlenül: a dalokon jól érződik, hogy a tagokat épp úgy inspirálta a Metallica, mint a Daft Punk. 

A debütáló anyagot az Into the Abyss című kislemezt sötét dallamai követték, majd a soron következő albumuk, a Near Dark olyan slágereivel, mint az Andromeda és Invader végleg bevésték magukat a műfaj szerelmeseinek szívébe. Az amerikai duó ekkor látta a legalkalmasabbnak az időt arra is, hogy kilépve a stúdióból végre koncertezni kezdjenek: 2015-ben adták első fellépésüket Los Angelesben, majd rákapva annak ízére ősszel már útra is keltek, hogy körbezenéljék Európát. Egy évvel később már a The Shape című albumukkal járták az öreg kontinenst, első budapesti koncertjük 2018-ban volt a Loved to Death elnevezésű turné keretében. A csapat utoljára tavaly járt nálunk a Driven to Madness című albumuk dalaival, június 22-én pedig érkezik a repeta: a Dance With The Dead ezúttal az A38 Hajón táncoltat meg mindenkit.
 

Az alábbi videói pedig jól érzékelteti, milyen hangulatú bulira számíthatunk, de kiderül az is, mely horrorfilmek inspirálják a zenészeket.

Borítókép: Dance With The Dead (Fotó: Live Nation)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.