Buszos csillagtúrát szervez Erdély műemlékeihez a NÖF

A XXXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort idén július 18–23. között rendezik meg a szokott helyszínen: Erdélyben, Tusványoson. A NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. első alkalommal képviselteti magát a rendezvényen, a helyszíni programok mellett (NÖF Gifie Pont, kerekasztal-beszélgetés) buszos csillagtúrát szerveznek a résztvevőknek.

Magyar Nemzet
Forrás: NÖF2023. 07. 19. 10:17
Tusványos
Tusnádfürdõ, 2022. július 19. Résztvevõk a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nulladik napján az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 19-én. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor Forrás: MTI/Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tusványos egyrészről a magyarság összetartozását szimbolizáló kulturális forgatag, másrészt egy nyílt vitafórum az adott év kulturális, társadalmi, gazdasági és politikai történéseiről, a felmerülő kihívásokról és azok megoldásának kereséséről. 

Kálnoky-kastély
A XVI. században épült, felújítás előtt álló Kálnoky-kastély a Kovászna megyei Miklósváron 2014. június 17-én. (MTI/Beliczay László)

A NÖF első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal buszos csillagtúrát szervez a környező műemlékekhez a táborlakóknak, előadóknak, résztvevőknek. 

Július 19-én, szerdán Miklósvárra, a Kálnoky-kastélyba utazhatnak azok az érdeklődők, akik szeretnének bepillantást nyerni a XVIII. századi erdélyi arisztokrácia életébe. Július 20-án, csütörtökön a Mikó várat lehet megtekinteni Csíkszeredán, ahol népi életképek tárulnak a szemünk elé korabeli népviselettel, mesterségekkel, de nem maradhat ki a vártörténeti kiállítás sem.

Első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal szervezünk kulturális programot a bálványosi szabadegyetem táborlakóinak, résztvevőinek! Célunk az, hogy az Erdély szívében álló történelmi műemlék helyszíneket megismertetve felhívjuk a politikum, a véleményvezérek, a fiatal generációk figyelmét a fennmaradt műemlék épületek kulturális, gazdasági, üzleti értékeire és társadalmi jelentőségére, legyen az határon innen vagy azon túl!

– hangsúlyozta Oláh Zsanett, a NÖF ügyvezető igazgatója.

A kirándulások célállomásai a NÖF által biztosított busszal érhetők el. A jármű igénybevétele és a szervezett tárlatvezetések a túra résztvevőinek térítésmentesek, a belépők önköltségesek. A résztvevői létszám korlátozott és előzetes regisztrációhoz kötött!

Jelentkezni a NÖF oldalán lehet.

Borítókép: Résztvevők a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nulladik napján az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 19-én. (Forrás: MTI/Veres Nándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.