Nem fogja elhinni, miért tiltották be a Barbie-filmet

Vietnam betiltotta a Barbie című amerikai vígjáték forgalmazását, mert egy olyan térkép szerepel benne, amely a kínai területi követeléseket ábrázolja a Dél-kínai-tengeren – közölte hétfőn a hanoi állami média.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 03. 13:22
null
(FILES) Australian actress Margot Robbie poses for a photo during a pink carpet event to promote her new film "Barbie" in Seoul on July 2, 2023. Vietnam has banned the upcoming "Barbie" movie from cinemas over scenes featuring a map of the South China Sea showing Beijing's claims in the flashpoint waters, state media reported July 3. (Photo by Jung Yeon-je / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizonyos jelenetekben látható térképen szaggatott vonallal tüntetik fel a kínai felségvizek határát, azonban a kérdéses területre Vietnam is igényt tart.

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott hollywoodi vígjáték forgalmazása július 21-től kezdődött volna a vietnami mozikban, de a helyi moziláncok levették a műsorukról a filmet. A vietnami filmügyi hivatal igazgatója elmondta, hogy a film megtekintése után, a szaggatott vonallal kapcsolatos jogsértés miatt döntöttek a forgalmazás betiltása mellett.

Tavaly a Tom Hollanddal forgatott, Uncharted című produkció vetítését nem engedélyezték Vietnamban ugyanebből az okból.

A vietnamiaknak elfogadhatatlan, hogy akár csak osztozzanak is az általuk Keleti-tengernek nevezett térség szigetcsoportjain, amelyek közül a két nagyobb a Spratly (Nansa) és a Paracel (Hszisa). Vietnam és Kína mindkettő felett teljes szuverenitásra tart igényt.

Borítókép: Margot Robbie (Fotó: AFP/Jung Yeon-je)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.