Zenei tehetségeket keres a Müpa

Hagyományaihoz és a kulturális fenntarthatóság elvéhez híven 2024. február 16. és 18. között a Müpa ismét megrendezi a közép-európai régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét. A Jazz Showcase célja, hogy felhívja a figyelmet a pályájuk elején járó, kimagasló tehetségű előadókra.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 21:00
Jazz Showcase
Fotó: Müpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Müpa megalakulása óta küldetésének tekinti, hogy a hazai alkotó- és előadó-művészeti színtér feltörekvő tehetségeinek fellépési lehetőséget biztosítson, így támogatva a pályakezdő fiatalok karrierjének beindulását. A 2008 óta létező, minden évben kiemelkedő érdeklődéssel övezett Jazz Showcase elsődleges célja, hogy lendületet adjon a jazzutánpótlásnak, s hogy minél többekkel ismertesse meg ezt a mindig megújulni képes, üdítően spontán és ezerarcú műfajt, a jelen és a jövő jazzrajongóit pedig a felfedezés örömét kínáló jazzfiestára hívja.

Jazz showcase
Az idei Jazz Showcase-re megújult pályázati rendszerben jelentkezhetnek a zenészek Fotó: Müpa

A már több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő, a jövő sztárjait reflektorfénybe állító tehetségbörze elismertsége egyre növekszik, amit jól mutat a fellépésre jelentkező zenekarok számának jelentős emelkedése, a szakmai partnerek mind bővülő köre és a közönség hosszú évek óta töretlen, sőt egyre fokozódó érdeklődése. 

A hazai klubokat és fesztiválokat képviselő szakmai partnerek, illetve a műfaj szaktekintélyeiből álló nemzetközi zsűri tagjai a Müpa által felkínált szakmai és közönségdíjakon felül minden évben további színpadra lépési lehetőségekkel ismerik el a Jazz Showcase legígéretesebb tehetségeit.

2024-ben az eseménysorozat a megszokott értékvállalás mentén, ám megújult pályázati rendszerben folytatódik. A pályázaton indulhat minden, magát magyarnak valló személy, aki megfelel a kiírás feltételeinek; a börzére való jelentkezés, valamint a hat legalkalmasabb formáció kiválasztásának és meghívásának részletes szabályait a Müpa honlapján olvasható dokumentumból ismerhetik meg az érdeklődők. 

 

A beérkezett pályamunkák előzetes válogatását Borbély Mihály klarinét- és szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Fekete-Kovács Kornél zeneszerző, trombitaművész, karmester, a Modern Art Orchestra alapítója és művészeti vezetője, valamint Bércesi Barbara, a Müpa jazzprogramjainak szerkesztője végzi.


A Jazz Showcase pályázati felhívása ITT érhető el.

Borítókép: Jazz Showcase a Müpában (Fotó: Müpa)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.