Nádas György: Emberen nem volt annyi ideig bakaruha, mint rajtam + videó

Csak tíz évig létezett a Markos–Nádas duó, mégis olyan mély nyomott hagyott a közönségben, mintha annak többszörösét futotta volna ki.

Magyar Nemzet
2023. 08. 21. 16:10
Nádas György a Hír FM-ben
Nádas György a Hír FM-ben Forrás: Hír FM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nádas György színész, humorista volt Lentulai Krisztián vendége a Hír FM-en. 

Nádas szerint három dolog volt, amivel a Kádár-rendszerben tilos volt viccelniük: Kádár János utódlása, a szovjet csapatok kivonása és a román–magyar viszony, ezeket tiltotta a Mikroszkóp Színpad és a Rádiókabaré akkori vezetője, Marton Frigyes is. A Katonadolog című, Markos Györggyel közös műsoruk azonban olyan sikeres volt, hogy a nézők több alkalommal írtak nekik levelet, egy-egy plusz poént javasolva. Volt olyan javaslat, amit így bele is vettek a műsorba – tette hozzá Nádas György. 

Emberen nem volt annyi ideig bakaruha, mint rajtam

 – mondta Nádas, utalva arra, hogy 7-8 évig folyamatosan játszották a produkciót. 

Nádas arról is beszélt, hogy voltak olyanok, akik egykor alpárinak titulálták őket, miközben a műsorukban esetleg húsz perc alatt hangzott el egy olyan szó, amit kifogásoltak, a mai stand uposoknál „már az átkötő szöveg durvább, mint egy kocsmai verekedésben” – fogalmazott. 

Nádas Hofi Gézát zseninek, Gálvölgyi Jánost ügyesnek, a néhai Bajor Imrét barátjának, Verebes Istvánt a kultúra részének, Sas Józsefet sikeresnek, Antal Imrét multizseninek, Bödőcs Tibort pedig nagyra tartja, de nem merne olyanokat csinálni, mint ő. Laár Andrást és Galla Miklóst viszont kárhoztatja azért, mert megszűnt a Karinthy-gyűrű rangja.

Borítókép: Nádas György (Forrás: Hír FM)

A teljes beszélgetést megnézheti az alábbi videón: 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.