Nyolc koncerttel várnak Óbudán

Idén harmadik alkalommal rendezi meg az Óbudai Hang-mű-helyt a Társaskör. Nyolc koncerttel készülnek, a kínálatban a klasszikustól a jazzen át a kortárs zenéig merítenek, fellép többek közt ifj. Sárközy Lajos, a Budapest Ragtime Band és Szőke Nikolett, Sárik Péter és Falusi Mariann, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Klukon Edit és Ránki Dezső, valamint Rolla János. De nem csak zenei programok várják az érdeklődőket.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 8:30
null
Fotó: Dutkay Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 5-én kezdődik a programsorozat Nagy Judit gobelinművész kiállításának megnyitójával a Pincegalériában. A zenei programok sorát a ZeneZug Fesztivál indítja a Budapesti Vonósok kamarazenekar szervezésében 8-án. A kétnapos fesztiválon glissotar (tárogató) hangszerbemutató és kortárs versenymű hallható Váczi Dániellel, aki a furcsa nevű fúvós hangszer egyik nagykövetének tekinthető. 16-án este a Budapest Ragtime Band ad koncertet Csodálatos Jazz címmel, vendégük a  Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta, a Montreux-i jazz énekverseny győztese. 

Program az Óbudai Társaskör szervezésében (Fotó: Dutkay Peter, forrás: Facebook)

Szeptember 15-én este hattól pedig az Óbudai Fotóklub Egyesület kiállításmegnyitója lesz a Társaskörben. A tárlat címe: 35 évünk Óbudán, megnyitja Módos Gábor fotóművész.

19-én folytatódik a Sárik Péter Trió Fonogram-díjas sikersorozata, a Jazzkívánságműsor magyarul. A koncerten a legnagyobb hazai slágerek jazzes feldolgozásai hallhatók Falusi Mariann, Sárik Péter, Fonay Tibor és Gálfi Attila előadásában. 

Szeptember 23-án az operáé a színpad – a hazai operaélet emblematikus szereplői adnak koncertet. Az est háziasszonya: Keszei Bori, vendégei: Szinetár Miklós és Baranyi Ferenc, színpadon Iván Ildikó, Kertesi Ingrid, Rost Andrea, Sümegi Eszter, Clementis Tamás, Csák József, Gulyás Dénes, Kovácsházi István, a zongoránál Harazdy Miklós és Silló István.

A hónap irodalmi programjára a Nagy Lajos Társaság várja az érdeklődőket szeptember 25-én 17 órára. Az ingyenes, kamaratermi délutánon olyan alkotók prózáiból, verseiből válogatnak, akik különféle polgári foglalkozást űznek – van köztük tanár, szerkesztő, riporter, festő, jogász, sőt orvos is.

Sárik Péter az Óbudai Társaskör fellépője idén is (Fotó: Éder Vera)

Szeptember 27-én Lencsés Lajos és a Szigeti Quartet lemezbemutató koncertre várja a közönséget. Műsoron Leopold Gassmann: Amor és Psyche - Quintet oboára és vonósokra, Tóth Péter: Liber exitium, Farkas Ferenc: Szonáta-Quartet, valamint Beethoven: F-dúr vonósnégyese (op. 18 No. 1).

Szeptember 29-én négykezes zongoraest várja az érdeklődőket. Klukon Edit és Ránki Dezső estje Liszt munkássága köré épül, a címe Liszt Ferenc francia fényben. A korszakos zenész szerzeményeit ezúttal francia szerzők műveivel párosítják. Ravel mesefüzérének gyöngyszemei és Debussy Kis szvitjének lírai tételei csendülnek fel Liszt költeményei mellett. 

A Társaskör megnyitásának 35. évfordulóját október 1-jén, a zene világnapján ünneplik. A Jó kör jó helyen! – 35 éves az Óbudai Társaskör címet viselő gálakoncertet öt tematikus estével vezették fel, a záróműsort a Társaskör rezidens együttese, az Anima Musicae Kamarazenekar adja egykori mentoruk, Rolla János vendégszereplésével. Az esten Mozart, Mendelssohn, Csajkovszkij és Grieg művei hangzanak el. További részletek a Társaskör honlapján.

Borítókép: Rolla János a Társaskör rendezvényén (Fotó: Éder Vera)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.