Toplista: ezt a tíz mozifilmet várják most legjobban a magyar nézők + videó

Alig várjuk már, hogy Robert De Niro és Leonardo DiCaprio felbukkanjon a filmvásznon – derül ki a Mafab adataiból. A legjobban várt filmek között van western, képregényfilm, de három könyvadaptáció is.

Magyar Nemzet
Forrás: Mafab2023. 08. 23. 12:37
 Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone a Megfojtott virágokban
Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone a Megfojtott virágokban Fotó: Apple TV/Collection Christophel/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A toplista a Mafab összesített, számszerűsített adatai alapján állt össze, hogy mely címekre kerestek rá a legtöbben a hazai nézők. A tíz legnépszerűbb film adja ki a száz százalékot. Ennek tükrében Robert De Niro, Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone főszereplésével Scorsese westernjére, a valós történetet feldolgozó, október 19-án a mozikba kerülő Megfojtott virágokra kíváncsiak messze a legnagyobb arányban a filmbarátok, a nézők közel 22 százalékánál ez a film viszi a prímet. 

A toplista második helyén 11,64 százalékkal a várhatóan decemberben a mozikba érkező Aquaman and the Lost Kingdom című képregényfilm áll Jason Momoával a főszerepben. Orm legyőzésével a történet még közel sem ért véget, hiszen Atlantisz jövője továbbra sincs biztonságban. 

A harmadik leginkább várt film 10,91 százalékkal a szeptember 21-én debütáló, sztárparádét felsorakoztató Feláldozh4tók, melyben ismét összeáll a világ legjobb elit zsoldoscsapata, és kő kövön nem marad. 

Szeptember 28-ától láthatják a nézők a negyedik helyen álló Az Alkotó című sci-fi thrillert, melyben a jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. 

Az ötödik helyen az Apáca 2 című horror található, melyet szeptember 7-én mutatnak be hazánkban. Irene nővér tudja, hogy hamarosan szemtől szemben áll majd Valakkal. 

A hatodik leginkább várt mozi egy újabb horror, Az ördögűző: A hívő. Alkotói az október 12-én a mozikba kerülő filmet az 1973-as Az ördögűző közvetlen folytatásának szánják. 

A hetedik helyen a Fűrész X. című horror áll, amire október 5-ig kell várni a magyar nézőknek. A franchise eddigi legfelkavaróbb részében Kirakós legszemélyesebb, eddig még nem ismert játéka zajlik le. 

Talán meglepő, de csak a nyolcadik leginkább várt film a Dűne: Második rész, mely parádés szereposztással november 2-ától lesz látható. 

A kilencedik helyen szintén egy folytatás áll. A hazai mozikban november 16-án mutatják be Az éhezők viadala cselekménye előtt hat évtizeddel játszódó Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladáját, amiben megismerhetjük a kegyetlen játék megalkotóját. 

Végül a november 9-én a mozikba kerülő Marvelek zárja a toplistát, melyben Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kree-ktől, és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. 

Borítókép: Leonardo DiCaprio és Lily Gladstone a Megfojtott virágokban (Forrás: Apple TV/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.