Az élő népművészetet mutatja be a Veszprém Folk fesztivál + videó

A hétvégi eseményen népzenei koncertek, néptáncbemutató, gyermekprogramok és táncház várja a közönséget. A Veszprém Folk fesztiválon mások mellett fellép a Csík zenekar és Szalóki Ági is.

2023. 09. 11. 16:21
null
Fotó: Bujdos Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vastag Richárd, a Veszprém Folk fesztivál főszervezője az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvényen az országosan ismert előadók mellett a helyiek is közönség elé lépnek szeptember 15–17. között a belváros négy helyszínén.

Szalóki Ági Veszprém Folk fesztivál
Szalóki Ági is fellép a Veszprém Folk fesztiválon Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk

Pénteken Pusztai Boglárka prímást hallhatja a közönség, fellép a népzenét és világzenét ötvöző Ötödik évszak és a Góbé zenekar, színpadra lép Császár Dominik dudás, valamint a Csík zenekar is.

Szombaton lesz az Irinyi Fúvószenekar koncertje, valamint fellép a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes és Szalóki Ági is. A közönség emellett megtekintheti Paár Julcsi nép- és világzenei elemekből álló, táncos, mesés Rókatánc című előadását. Vasárnap Ricsi bácsi játszóháza várja a gyermekeket, emellett az érdeklődők megtekinthetik Battyányi-Nagy Annamária Poetikus folkór című előadását.

A színpadi programok mellett pénteken és szombaton a nap folyamán több alkalommal táncház várja az érdeklődőket.

Mike Friderika, a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa programigazgatója elmondta: a Folk fesztivál egy új színfolt lesz a Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa program rendezvényeinek sorában. A fesztivál programjai elsősorban a családokat szólítják meg, és rendhagyó terek is szerepet kapnak a fesztiválon.

Polgári István, a Vbusz Veszprémi Közlekedési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az utazóközönség a Vbusz járatain a fesztivál programjait népszerűsítő zenészekkel, színészekkel találkozhat.

Borítókép: A Csík zZenekar (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.