Kerámiakutatók nemzetközi szimpóziuma kezdődött Budapesten

Szeptember 4. és 9. között Budapest ad otthon az 55. Közép-európai kerámiakutatók konferenciájának, amelyre az idén nyolc országból érkeztek vendégek – közölte a Magyar Nemzeti Múzeum.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 04. 19:00
Nemzetközi kerámia szimpózium
Borítókép: A nemzetközi kerámia szimpózium 2023. szeptember 4. és 9. között zajlik Budapesten (Forrás: Facebook/Magyar Nemzeti Múzeum/Jaksity Iván)© Magyar Nemzeti Múzeum; fotó: Jaksity Iván / [email protected] Fotó: © Magyar Nemzeti Múzeum; fotó: Jaksity Iván / [email protected] Forrás: Facebook/Magyar Nemzeti Múzeum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esemény a Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében, a Néprajzi Múzeum közreműködésével valósul meg – áll a közleményben. Az évente mindig más helyszínen megszervezett tanácskozás mögött művészettörténészekből, néprajzosokból, régészekből, muzeológusokból, természettudósokból, restaurátorokból, keramikusokból és gyűjtőkből álló interdiszciplináris egyesület (Arbeitskreis für Keramikforschung) áll. A tagokat a történelmi korokból származó és a modern kerámia iránti érdeklődés köti össze.

A nemzetközi kerámia szimpózium résztvevői Budapesten, 2023. szeptember 4-én (Forrás: Facebook/Magyar Nemzeti Múzeum/Jaksity Iván)

A szimpozium küldetése a kerámiával kapcsolatos aktuális kutatási eredmények és tudományos munka terjesztése.

Felidézték, hogy 1968 óta szerveznek találkozókat, amelyek programjában az előadások mellett a kerámia tematika alapján szervezett múzeumlátogatások, kirándulások is szerepelnek.

Az idei év egyik fő témája: A kerámia, mint kulturális megnyilvánulás. 

A fő téma mellett elhangzanak beszámolók a középkori és az újkori kerámiával kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről, folyamatban lévő projektekről is.

Az előadásoknak a Magyar Nemzeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum ad otthont.

Borítókép: A nemzetközi kerámia szimpózium 2023. szeptember 4. és 9. között zajlik Budapesten (Forrás: Facebook/Magyar Nemzeti Múzeum/Jaksity Iván)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.